Λένε ότι μερικές συζητήσεις είναι καλύτερα να τις κάνεις παρέα με πoτό. Και πιστέψτε με δεν έχουν άδικο. Λύνεται η γλώσσα, χαλαρώνει το κορμί, πέφτουν οι αντιστάσεις και οι λέξεις δεν είναι τόσο βαριές όσο φαντάζουν. Βράδυ Τετάρτης λοιπόν, και έχω όρεξη για εξομολογήσεις. Είμαι από τους ανθρώπους που τους αρέσει να μοιράζονται τους προβληματισμούς, τις έννοιες, τις σκοτούρες, τις στεναχώριες βρε αδερφέ, με τους φίλους. Και ευτυχώς έχω καλούς φίλους.

360-bar1

Χωρίς πολλές σκέψεις, το ραντεβού δόθηκε. Μοναστηράκι, down town, και πιο συγκεκριμένα το 360. Σε αυτό το ετερόκλιτο μαγαζί με την υπέροχη θέα προς τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Δυστυχώς ο καιρός δεν μας επέτρεπε να καθίσουμε στην ανοιχτή του ταράτσα, έτσι περιοριστήκαμε στο μπαρ του δευτέρου ορόφου με την λιτή του βιομηχανική διακόσμηση. Οικοδέσποινα εκείνη την βραδιά ήταν η Δήμητρα Αντωνακοπούλου, η μόνη γυναίκα bartender του Three Sixty καθώς η υπόλοιπη ομάδα απαρτίζεται από άνδρες (Αλέξανδρος Κεχαγιαδάκης, Δημήτρης Κοντός, Χάρης Κυπρής, Σταμάτης Φιλιππούσης και Παναγιώτης Θεοφάνης).

Κατάλαβε αμέσως τις ορέξεις μας και χωρίς να μας ρωτήσει άρχισε να ετοιμάζει τα «παιχνίδια» της, ενώ εγώ ήδη είχα ξεκινήσει τη «συνεδρία» με την κολλητή. Μετά από λίγο τα πρώτα ποτά διέκοψαν την κουβέντα μας. «Σας ετοίμασα μια γλυκοκαυτερή εισαγωγή» είπε η Δήμητρα χαμογελώντας και άφησε πάνω στην μπάρα το The milky way ένα κοκτέιλ που συνδυάζει ρούμι με ιρλανδέζικο ουίσκι, πραλίνα, γάλα (ναι καλά διαβάζεις) και κανελάτη τεντούρα, δημιουργώντας ένα ευκολόπιοτο ποτό. «Μοιάζει με κρύα σοκολάτα με αλκοόλ» είπε η κολλητή και από πότε δεν το άφησε από τα χέρια της. Δίπλα του στεκόταν το Fire in Moscow. Βότκα στο ποτήρι μαζί με τσίλι, λικέρ πορτοκαλιού και φρέσκο χυμό λεμονιού. Δροσιστικό με μια ευχάριστη κάψα και πλούσιες μυρωδιές από πορτοκάλι. Όσο έμενε στο ποτήρι τόσο πιο ενδιαφέρον γινόταν.

10346195_404252109731712_5702862027374175533_n

Με τα πρώτα κοκτέιλ να τελειώνουν και τη συζήτηση να ανάβει, περάσαμε στον δεύτερο γύρω. Jasmine Breeze από τζιν, φρούτα του πάθους, σιρόπι γιασεμί και φρέσκο χυμό λεμόνι ήρθε για την κυριά. Μυρωδάτο, ισορροπημένο που μοσχοβολούσε γιασεμί. Για μένα η Δήμητρα ετοίμασε το Colpo Grosso Mexicano. «Ξέρω ότι αγαπάς το Negroni και λατρεύεις τον καφέ, για αυτό σου έφτιαξα το συγκεκριμένο» μου είπε, ενώ άρχισε να μου εξηγεί τι περιέχει: τεκίλα αρωματισμένη με κόκκους καφέ, βερμούτ, Mezcal και Campari. Καπνιστό, με γεμάτο σώμα και ένταση, με γλυκόπικρες γεύσεις να μένουν στο στόμα χωρίς όμως να σε ενοχλούν. Ποτό φτιαγμένο στα μέτρα μου και ιδικό για την περίσταση!

360-bar

Παρέα με το smoky Negroni μου, απομακρυνθήκαμε λίγο από την μπάρα και πιάσαμε ένα από αυτά τα τραπέζια που σου επιτρέπουν να έχεις 360 μοίρες θέα. Κάτω να απλώνεται η πλατεία Μοναστηρακίου, με αυτό το μαυρό – γκρι ψηφιδοτό της και στο βάθος φωτισμένη και λαμπερή η Ακρόπολη. Με το ποτό, την θέα αλλά και την παρέα, για λίγο ξεχάστηκα. Το μυαλό άδειασε και ένιωσα ωραία. Άλλωστε αυτός ήταν και ο στόχος για αυτό το βράδυ και επιτεύχθηκε.

info
Ηφαίστου 2, πλατεία Μοναστηρακίου, Αθήνα, τηλ. 210 3210006. Κόστος: € 9 – 10 ευρώ το κοκτέιλ.