Πρόκειται για έναν από τους πιο πολυσυζητημένους κήπους της Αθήνας, γι’ αυτό και το πιθανότερο είναι να δυσκολευτείς να βρεις τραπέζι αν δεν έχεις κάνει κράτηση εγκαίρως. Γι’ αυτό το καλοκαίρι ο Χριστόφορος Πέσκιας έχει ετοιμάσει μια ελαφριά εκδοχή του χειμερινού καταλόγου και επιπλέον μια ξεχωριστή κάρτα με sushi που εντάσσεται στη φιλοσοφία του comfort food. Κάτι που ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία του κήπου.

Spicy tuna και Smoked salmon, λοιπόν, οι επιλογές μας για αρχή αφού πρώτα θέλαμε να παίξουμε με τα chopsticks. Αυτό που μου τράβηξε, όμως, περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν εκείνο που αποκαλεί ο chef ελληνικό suchi Greek supreme. Ο γαύρος “παίζει” με το αμπελόφυλλο και το κολοκύθι, τα οποία συνδυάζει με wasabi, yuzu και μια μαγιονέζα με γιαούρτι. Από αυτά πήραμε και δεύτερο, για να έχουμε καλύτερη άποψη.

Για τη συνέχεια, ζητήσαμε τη σαλάτα με τα αμπελοφάσουλα, τα καπνιστά αμύγδαλα και το thai λαδολέμονο, που μπορεί να φαίνεται ένας δύσκολος συνδυασμός, όμως, είναι αρκετά ενδιαφέρον και νόστιμος. Το τηγανητό καλαμάρι ήταν όμορφα τραγανό μιας και είχε περάσει για πολύ λίγο από τη φριτέζα και στη συνέχεια είχε μπει στο τηγάνι με σκόρδο, ginger και five spices για να τραβήξει όλα τα αρώματα. Παρέα είχε μια taramiso, κοινώς έναν ταραμά αλλά με miso, που φτιάχνει με εξαιρετική μαεστρία ο Πέσκιας. Νόστιμη ήταν και η σφυρίδα με τα βλήτα, τη σάλτσα από ψητές τομάτες και μία λεπτή κρέμα ελιάς. Το ψάρι κρατούσε τους ζωμούς του, ενώ τα χορταρικά ήταν ιδανικά βρασμένα που διατηρούσαν την τραγανότητά τους. Για τη συνέχεια, είχαμε ένα άκρως καλοκαιρινό πιάτο, που εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να του αντισταθώ όσο κι αν ήμουν χορτασμένος. Κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές. Απλό και νόστιμο, που ξυπνά μνήμες παιδικές …

Και να που μετά από όλα αυτά τα νόστιμα είχε έρθει η ώρα του γλυκού. Είχα δει ότι η τάρτα κανέλας με παγωτό κανέλα -που θριάμβευε το χειμώνα- διατηρούσε τη θέση της στον κατάλογο, οπότε θα ήταν αμαρτία να μην την παραγγείλουμε. Για δεύτερο γλυκό πήραμε την κρέμα με καραμελωμένα βερίκοκα και πουρέ από βερίκοκο, που έμοιαζε με την αθώα παιδική κρέμα, που ζητούσα απεγνωσμένα τα καλοκαιρινά απογεύματα στο εξοχικό. Όσα για τα σορμπέ, που ήρθαν bonus στο τραπέζι, σφράγισαν το ωραίο φινάλε.

info
Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αμπελόκηποι, Τηλ. 210 6441215. Τιμές: €35 – 42, Κλειστά Κυριακή.