Το Point A το χειμώνα μπορεί να κατεβαίνει στο Αtrium Greek Bistrot, συνεχίζει, όμως, την παράδοση, που ξεκίνησε στρώνοντας ένα γευστικό κυριακάτικο μεσημεριανό τραπέζι.

Τα κυριακάτικα brunch μπορεί να έγιναν μόδα σε μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία και να γνωρίζουν μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο, ωστόσο το κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένεια συσπειρωμένη σύσσωμη γύρω του, μιλά αλλιώς στην καρδιά, την όρεξη και το DNA του Έλληνα. Αυτό το κυριακάτικο μεσημεριανό τραπέζι τείνει να γίνει θεσμός στο ξενοδοχείο Herodion και σπεύσαμε να το δοκιμάσουμε με ιδιαίτερη χαρά και μεγάλες προσδοκίες λόγω του ότι το Point A έχει βάλει ψηλά τον πήχη της γεύσης και της ποιότητας.

20160117_150603

Να διευκρινίσω πως εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με έναν μπουφέ, αλλά με ένα πλήρες μενού με τη σούπα, το πρώτο πιάτο, τη σαλάτα, το κυρίως και φυσικά το γλυκό του. Οι σεφ Μάριος Πιρπιρίδης και Μανώλης Μαυριγιαννάκης έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά και το μενού αλλάζει κάθε εβδομάδα, αφού εδώ μιλάμε για φαγητό αληθινά σπιτικό και καλομαγειρεμένο που σου προσφέρουν με άψογο σέρβις και πολύ χαμόγελο στο υπέροχο γυάλινο Αίθριο του ξενοδοχείου με τον ουρανό ταβάνι και μια πράσινη φύση στολίδι και περιτύλιγμά του.

20160117_150650

Το μενού που δοκίμασα ξεκίνησε με μια βελούδινη σούπα από κουνουπίδι, ιδιαίτερα γευστική. Τα ολόφρεσκα όστρακα (μύδια, γυαλιστερές και κυδώνια) ήταν άψογα αχνισμένα με σκόρδο και chilli και τα συνόδευσαν στο τραπέζι λάιμ σε αφθονία και μια χορταστική σαλάτα από μαυρομάτικα φασόλια, πιπεριές Φλωρίνης και μπόλικο φρέσκο κόλιανδρο που υπεραγαπώ. Ψητό Σκουμπρί -φρεσκότατο να ξεκολλά το κόκκαλο από τη σάρκα- ήταν το κυρίως πιάτο και είχε φάβα Σαντορίνης και ψητές ντομάτες για συνοδευτικά του.

dessert

Το δύσκολο ρόλο του επιδορπίου ανέλαβε γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού σταφύλι, κράμπλ μπισκότου και δυόσμο, πραγματικά υπέροχο και τόσο ταιριαστό! Σημειώστε πως το κόστος είναι 25 ευρω ανά άτομο και για τα παιδιά κάτω των 12 ετών 15.

info
Ξενοδοχείο Ηρώδειο, Ροβέρτου Γκάλη 4 (δίπλα από το Μουσείο της Ακρόπολης), τηλ. 2109236832.