Χαμηλά στη Ζησιμοπούλου, στο Παλιό Φάληρο, υπάρχει ένα εστιατόριο που θα ήθελα να πηγαίνω πιο συχνά. Δεν είναι μόνο το φαγητό του αλλά και οι άνθρωποί του που σε κάνουν να θέλεις να επιστρέφεις. Τον Σήφη Καραδάκη, λοιπόν, και τη μητέρα του, Βάνα, τους γνώρισα πέρυσι όταν επισκέφτηκα για πρώτη φορά τις Μαγικές Κατσαρόλες. Είναι οι δύο άνθρωποι που κρύβονται στην κουζίνα και πίσω από τα όμορφα και γευστικά πιάτα που θα δοκιμάσεις.

Magikes-katsaroles--Shfhs

Η Βάνα είναι εκείνη που βάζει στις κατσαρόλες όλη τη μαεστρία της και κάνει τις κλασικές ή παραδοσιακές συνταγές που ξέρεις να έχουν άλλη υπόσταση και μια πιο τσαχπίνικη ματιά. Είναι η «μαμά» που μαγειρεύει για την οικογένεια της- γιατί έτσι βλέπει τους πελάτες της- και κάνει τα μαγικά της. Από την άλλη, ο Σήφης με την πληθωρικότητά του αλλά και το ανήσυχο πνεύμα του κάνει τις δικές του αλχημείες. Πέρυσι ετοίμασε μια σειρά από burgers δίνοντας έναν 100% ελληνικό τόνο και χαρακτήρα σε αυτό το αμερικάνικο έδεσμα. Φέτος πάλι, είπε να «παίξει» με τις μπριζόλες, τα κοψίματά τους και φυσικά το ψήσιμό τους.

Δεν ήθελα λοιπόν και άλλη αφορμή για να πάρω το δρόμο για τα νότια και να φιλοξενηθώ και πάλι στα απλά, λιτά τραπέζια των Μαγικών Κατσαρολών και στα χέρια της Βάνας και του Σήφη. Επειδή στόχος μου ήταν να δοκιμάσω τη mega Tomahawk (γύρω στο 1,5 κιλό, που έρχεται απευθείας από τη Λίμνη Πλαστήρα χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς) είπα να μην το παρακάνω με τα ορεκτικά και έμεινα σε μια απλή αλλά νόστιμη σαλάτα με φράουλες εποχής και ανθότυρο και σε κάτι ωραία μαγειρεμένες αγκινάρες με λεμονιάτικη διάθεση. Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας τον κατάλογο ήθελα να παραγγείλω και άλλα, αλλά ήξερα ότι θα ήταν υπερβολή. Και απ’ ότι φάνηκε έπραξα σωστά μόλις ο Σήφης βγήκε να μου «συστήσει» την μπριζόλα που θα μου ετοίμαζε.

mag1

Αφού έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, αποσύρθηκε για λίγο και ύστερα από μισή περίπου ώρα βγήκε και πάλι. Αυτή τη φορά με την Tomahawk πάνω σε μια μεγάλη τάβλα, ροδοψημένη και λαχταριστή.

Απ’ ότι κατάλαβα τον καιρό που ο Σήφης τριγυρνούσε στις ΗΠΑ δεν έβγαζε μόνο φωτογραφίες για να τις ανεβάζει στο Instagram και να ζηλεύουμε εμείς, αλλά μάθαινε και τεχνικές. Τεχνικές που ήρθε εδώ πίσω στην πατρίδα να τις κάνει πράξη. Και αυτό φάνηκε στο ψήσιμο της Tomahawk που δοκίμασα. Σωστά θωρακισμένη και ψημένη απ’ έξω που εσωτερικά κρατούσε όλους τους χυμούς της κάνοντας το κρέας μαλακό και ζουμερό. Έτσι, το μόνο που ήθελε ήταν λίγο χοντρό αλάτι και τίποτα παραπάνω. Οι τηγανητές πατάτες και η σαλάτα που τη συνόδευαν πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, αφού η τεράστια αυτή μπριζόλα με είχε καθηλώσει. Όχι μόνο εμένα αλλά και την παρέα μου.

magikes-katsaroles-pavlova

Το δείπνο αυτό δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς τη φημισμένη, inside out πάβλοβα αλλά και το βελούδινο παγωτό παρφέ σοκολάτας με τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Φεύγοντας από τις Μαγικές Κατσαρόλες αποφάσισα να επιστρέψω σύντομα τόσο για την απίθανη Tomahawk, όσο και για το φοβερό burger με πρόβειο και μοσχαρίσιο κιμά, τα οποία θα έχουν περιορισμένες εμφανίσεις.

info
Ζησιμοπούλου 47, Π. Φάληρο, τηλ. 2109418821. 20-25 ευρώ το άτομο. Σάββατο και μεσημέρι. Κυριακή ανοιχτά μόνο μεσημέρι και Δευτέρα κλειστά.