Μας συστήθηκε ως μπριζολάδικο, αλλά τελικά έγινε διάσημο για τα burgers του, που τα ξεχώρισαν όλοι από την αρχή. Ακόμα και το έγκυρο site List25, που τα βάζει στα 25 καλύτερα του κόσμου για το 2014.

Ότι αγαπάμε τα burgers το έχετε καταλάβει. Όταν βρούμε καλό μπεργκεράδικο το μοιραζόμαστε μαζί σας. Ο δρόμος αυτή τη φορά μάς έβγαλε στον Πειραιά και το Μπαρ Μπεε Κιου, ένα μαγαζί χωμένο σε ένα στενάκι κοντά στο Τζάνειο.

bar b q 2
Πληθωρικές μερίδες και ποικιλία επιλογών στο Μπαρ Μπεε Κιου

Με την πρώτη ματιά στον κατάλογο καταλαβαίνεις ότι εδώ θα φας καλά. Άλλωστε οι μερίδες είναι τόσο μεγάλες, που δεν σου αφήνουν περιθώριο για διαφορετική άποψη. Από τα λαχταριστά και ζουμερά μπιφτεκόψωμα (έτσι λένε εδώ τα μπέργκερ), που περιέχουν μοσχαρίσιο μπιφτέκι δύσκολα αποφασίζουμε τι θα επιλέξουμε, αν και το μάτι μας τραβούν αμέσως ονομασίες, όπως «βελζεβούλης» με καραμελωμένα κρεμμύδια, πικάντικη μουστάρδα και ταμπάσκο, «τζούσι λούσι» με μυστικό μίγμα τυριών, «Άγγλος ασθενής» με καπνιστό μπέικον, τηγανιτό αβγό, χοιρινό λουκάνικο και σάλτσα του μαγαζιού και, φυσικά το «γενναίος» με διπλό μπιφτέκι που έχει μπει και στη λίστα με τα «25 θανάσιμα λαχταριστά burgers του κόσμου» του διάσημου site List25.

bar b q
”Θανάσιμα” λαχταριστά ”μπιφτεκόψωμα” 

Σα να μην έφταναν όλ’ αυτά, υπάρχουν και τα σπέσιαλ μπιφτεκόψωμα, όπως το «γκουρμέ ρούστερ» με φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο, διπλό τραγανό καπνιστό μπέικον, κατίκι Δομοκού και μαρμελάδα κράνμπερι. Μην ξεχάσεις, όμως, να ρωτήσεις και για το μπιφτεκόψωμο του μήνα.

Όταν πια φτάσεις στο σημείο να έχεις δοκιμάσει όλα τα μπιφτεκόψωμα, τότε αξίζει να δοκιμάσεις και τα χοιρινά μπριζολάκια, καθώς και τις δροσερές σαλάτες.

Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελούν όμως οι τηγανιτές πατάτες, με τη λίστα επιλογών να είναι επίσης μεγάλη. Χωρίς να θέλουμε να σου χαλάσουμε την έκπληξη του να δεις σε πόσες διαφορετικές εκδοχές σερβίρονται οι πατάτες, αρκεί να σου πούμε ότι μία από αυτές περιλαμβάνει δύο τηγανιτά αβγά πασπαλισμένα με πιπέρια, σπιτική κόκκινη σάλτσα και κεφαλογραβιέρα Τριπόλεως.

Ο χώρος είναι γουστόζικος και φωτεινός με ωραίες λεπτομέρειες από τούβλο και ξύλο, αλλά μικρός αφού δεν γίνεται να χωρέσει όλους όσους θέλουν να το επισκεφθούν καθημερινά. Γι’ αυτό ή θα πας νωρίς, τύπου 6 – 8 το απόγευμα ή θα περιμένεις. Και τα δύο αξίζουν τον κόπο.

info
Μπαρ Μπεε Κιου, Φρεαττύδος 13, Πειραιάς, τηλ. 210 4518129.