Όταν άνοιξε, επικεντρώθηκε στους φουρνιστούς κεφτέδες. Από φέτος, αλλάζει δυναμικά γεύση, με δύο σεφ σε διαφορετικά πόστα και για διαφορετικά γούστα.

Το μεγαλύτερο και σχεδόν διαστημικό μαγαζί στην πιάτσα της Αγίας Ειρήνης μπορεί να μην είναι ολοκαίνουριο, αλλά είναι αυτό που θα ήθελες να δείξεις στους Αμερικάνους φίλους σου για να τους εντυπωσιάσεις… Δηλαδή ότι κι εμείς εδώ στην Ελλάδα όλα μεγάλα τα βλέπουμε και επιπλέον ξέρουμε από αισθητικούς νεωτερισμούς, με βιομηχανικά πατώματα, εμφανή μπετόν στο ταβάνι, custom made φωτιστικά με λάμπες φθορίου, ανοιχτές κουζίνες και μπαρ να χάνεις το λογαριασμό.

ROCK-N-BALL-RnB-(1)-low

Μετά την αποχώρησή του από το Kiku, που λες, ο Χρόνης Δαμαλάς στήνει εδώ το in house sushi bar του, με ρολάκια και σασίμια για τα οποία θα σε ενημερώσουμε εν καιρώ. Στην -ανοιχτή- κουζίνα του κλασικού μενού από την άλλη, ένας νέος μάγειρας, ο Δήμος Σαμουράκης, δίνει τη δική του εκδοχή για έναν κεφτέ και δημιουργεί με μεγάλη έμπνευση από την Ασία και τον δικό της εξωτισμό.

Tataki μοσχαριού πάνω σε noodles ρυζιού με πορτοκαλένια βινεγκρέτ, σαλάτα φακές με αρωματικά και φιλετάκια καπνιστού σολομού, ταρτάρ μανιταριών με μυρωδικά και αρσενικό Νάξου, ζεστή, ρουστίκ πατατοσαλάτα με λουκάνικα, αβγό ποσέ και σάλτσα λουκάνικου, μοσχαρίσια μάγουλα με μαρμελάδα ντομάτας. Και επειδή το μαγαζί τον κεφτέ τον έχει κορώνα στο κεφάλι του, θα δοκιμάσεις εξαιρετικά κοτοκεφτεδάκια με σαλάτα από αβοκάντο και μάνγκο, κεφτεδάκια από χοιρινή πανσέτα με σπασμένη φέτα, εξωτικά κεφτεδάκια σολομού με σάλτσα τεριγιάκι και κλασικά, με πουρέ πατάτας.

ROCK-N-BALL-Samourakis-low

Όταν έφτασε η ώρα μιας πουτίγκας με φρούτα του δάσους και παγωτό καϊμάκι, βρισκόμασταν ήδη στο τρίτο kokomo, αφού εδώ θα έρθεις και για τα υπέροχα κοκτέιλ – και ταυτόχρονα σε ένα τσακίρ κέφι. Όλα τα σουξέ των 80s σε σερί-πειρασμό, να κάνεις πέρα τα τραπέζια και να στήσεις το πιο απρόσμενο πάρτι της χρονιάς.

info
Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Βασιλικής 2, Αθήνα, τηλ. 210 3211112.