Μια ενδιαφέρουσα εκδοχή επαναπροσδιορισμού των all time classic ποτών λανσάρεται στην μπάρα του ιστορικού Zonars, τιτλοφορούμενη «The Impeccable Classics», καθιστώντας την απαραίτητο πέρασμα για τους λάτρεις του fine drinking.

Στο bar lab του Zonars γίνεται πραγματικά σοβαρή δουλειά από μια έμπειρη ομάδα bartenders, τους Hybrogardeners και τη Μυρσίνη Σπανέλη σε ρόλο bar leader, που αναλαμβάνουν να προσφέρουν ποτά με fine drinking ούγια, μελετημένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, σε άψογη εκτέλεση και χαρακτήρα διαμορφωμένο στη λογική των perfect serves. Η σωστή απόδοση κάθε κλασικού δεν είναι εύκολη υπόθεση-πόσο μάλλον η παραλλαγή- ωστόσο η πρώτη δοκιμή του νέου καταλόγου αποτυπώνει τη δημιουργική διάθεση της ομάδας.

«Πατώντας» σε άρτια εκτελεσμένες σταθερές, που συνυπάρχουν με προτάσεις σχεδιασμένες με σύγχρονες τεχνικές και ελληνικά στοιχεία, παρουσιάζουν ένα μενού που ομολογουμένως χρειάζεται αρκετή μελέτη μέχρι την τελική επιλογή ωστόσο έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γευστικών απαιτήσεων. Shaken ή stirred, μίνιμαλ κλασικά ή παραλλαγμένα με πινελιές που αποδίδουν μοντέρνα εσάνς, «ήσυχα» ή με ζωηρές φυσαλίδες, στιβαρά ή ήπια, εδώ τα κοκτέιλ αφηγούνται συνοπτικά -αλλά περιεκτικά- μια ιστορία που ξεκινά από τα 50’s, με τα «Vintage Classics with a twist», επιλογές αφιερωμένες στα πιο ιστορικά ποτά όλων των εποχών, τιμά χωρίς υπερβολές την Tiki κουλτούρα με το «Tiki Culture Tribute» αλλά δίνει βήμα και στα pre-dinner ποτά και το early drinking με τα «Fancy Bubbles & Aperitivos» που περιλαμβάνουν Perfect Gin & Tonics, Spritzes και Low abv cocktails.

info
Βουκουρεστίου 9, Αθήνα 10671, τηλ: 210 3251 430