Ο σεφ του τριάστερου Osteria Francescana, Massimo Bottura, εμπλουτίζει τη γαστρονομική του δράση δημιουργώντας ένα νέο χώρο με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από αυτό του εμβληματικού εστιατορίου του στη Μόντενα.

1000x-1

Το «Osteria Gucci», όπως είναι το όνομα του εστιατορίου, στην Φλωρεντία άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στο Palazzo della Mercanzia στο οποίο στεγαζόταν το μουσείο Gucci. Το μενού είναι εμπλουτισμένο με επιρροές από τα τα ταξίδια του διάσημου σεφ ανά τον κόσμο. «Ταξιδεύοντας τον κόσμο η κουζίνα λειτουργεί διαδραστικά με ό,τι βλέπουμε, ακούμε και γευόμαστε. Με τα μάτια μας ανοιχτά ψάχνουμε για το απροσδόκητο που θα κάνει την επόμενη επιτυχία. Το εστιατόριο αποτελεί μια υπενθύμιση ότι η Φλωρεντία ανέκαθεν ήταν κέντρο πολιτιστικού διαλόγου, κυρίως κατά την εποχή της Αναγέννησης», λέει ο σεφ στο σχετικό δελτίο τύπου. Το μενού του εστιατορίου των 50 θέσεων περιλαμβάνει ιταλικά πιάτα όπως τορτελίνι Reggiano και ριζότο με μανιτάρι αλλά και tostadas εμπνευσμένα από το Περού, buns με χοιρινό κ.ά.

Το «Osteria Gucci» είναι μια ακόμα σημαντική προσθήκη στην πληθώρα των δραστηριοτήτων του Ιταλού σεφ που επίσης έχει στα σκαριά ένα ακόμα εστιατόριο σε ξενοδοχείο στο Ντουμπάι. Σημειώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια ο Bottura έχει αναπτύξει σημαντική φιλανθρωπική δράση στήνοντας «Reffetorios» (χώροι στους οποίους μαγειρεύουν για ευπαθείς ομάδες αξιοποιώντας τρόφιμα που υπό άλλες συνθήκες δυστυχώς καταλήγουν στα σκουπίδια) στο πλαίσιο της «μάχης» του ενάντια στη σπατάλη φαγητού, στο Μιλάνο, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Λονδίνο και προσεχώς το Παρίσι.