Η Κηφισιά δεν είναι εύκολη στο φαγητό. Αυτό το γνωρίζει καλά ο Θανάσης Πλατής, έπειτα από τριάντα πέντε χρόνια που σταθερά ασχολείται με το θέμα, πάντοτε με έδρα και αφετηρία την ίδια περιοχή. Η αλήθεια είναι πως φτάνοντας στο 310 της Κηφισίας αυτό που συναντάς στο ισόγειο, το delicatessen του δηλαδή, δεν σε υποψιάζει για τα όσα συμβαίνουν επάνω. Μια μεγάλη βιτρίνα με επιλεγμένα αλλαντικά και τυριά, γεμάτα με διάφορα τοπικά προϊόντα από την Ελλάδα και το εξωτερικό ράφια και λιγοστά τραπέζια για έναν καφέ ή μεσημεριανό σνακ ορίζουν τον χώρο.

IMG_9350

Ανεβαίνοντας στον όροφο η ατμόσφαιρα αλλάζει τελείως και είναι σαν να μπαίνεις σε κηφισιώτικη σάλα. Δύο μεγάλοι και άνετοι καναπέδες, τέσσερα πέντε σκουρόχρωμα ξύλινα τραπέζια με άνετες καλοφτιαγμένες πολυθρόνες, ένα μεγάλο coffee table, οι μεγάλες βιβλιοθήκες και το ξύλινο μπαρ με ένα τρόλεϊ γεμάτο ποτά, όλα σε χρώματα βαθιά και γήινα, δίνουν το στίγμα μιας ανεπιτήδευτης κομψότητας και πολυτέλειας. Την τελευταία φορά που βρέθηκα εκεί, στους καναπέδες μια παρέα συζητούσε πίνοντας το ποτό της, στα διπλανά τραπέζια οι συνδαιτυμόνες συζητούσαν και αντάλλασσαν χαλαρά σχόλια με το απόλυτα επαγγελματικό και ευγενές προσωπικό. Το Menoo έχει σταθερούς πελάτες, κηφισιώτες, και αυτό δεν είναι εύκολο να το πετύχει κάποιος. Η πιo πιθανή εξήγηση είναι ότι η ποιότητα του φαγητού παραμένει σταθερά καλή, κάποια πιάτα βρίσκονται σταθερά στο μενού και οι εναλλαγές των προτάσεων ημέρας είναι τέτοιες που κάνουν εύκολες τις συχνές επισκέψεις.

23472319_1314232042020528_7358092376908975050_n

Στην κουζίνα βρίσκεται ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, παλιός γνώριμος από την Trapezaria, που έχει καταφέρει να συνδυάσει με επιτυχία τον κλασικισμό του κυρίου Πλατή με τις δικές του φρέσκες απόψεις. Η tartiflette de Reblochon, με γρατιναρισμένες πατάτες, τυρί raclette και Parma ham τα πιο γαλλικής δεν γίνεται σχολής στέκεται μια χαρά δίπλα στο New style sashimi σολομού, την αποδομημένη σπανακόπιτα και το ιταλικό vitello tonato. Αυτό που θέλω να πω ότι στο Menoo θα φας καλά, απενοχοποιημένα. Μπορείς να πας με ετερόκλητη παρέα και ο καθένας να παραγγείλει τα δικά του, να δοκιμάσεις κρασιά, να κλείσεις με εξαιρετικό γλυκό και να νιώσεις ότι δεν βγήκες από το ασφαλές κουκούλι σου. Η τερίνα του φουαγκρά και τα λιγκουίνι καρμπονάρα είναι τα δικά μου αγαπημένα πιάτα, αλλά θα πήγαινα και για ένα παγωμένο σουφλέ με Grand Marnier.

info
Λεωφ. Κηφισίας 310, Κηφισιά, τηλ. 210 6252214. Τιμή: 40-45€ το άτομο χωρίς κρασί.