Η νέα σεζόν βρίσκει το εστιατόριο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης ανανεωμένο με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη να παίρνει τα ηνία στην κουζίνα η οποία φέτος αποκτά εξολοκλήρου ελληνική ταυτότητα.

5

Μπορεί να χαρακτηριστεί ελληνικό bistro ή νέα ελληνική ταβέρνα, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης αποφάσισε στο χώρο του εστιατορίου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης να εκφράσει τις ανησυχίες του για την ελληνική κουζίνα δίνοντας έμφαση στην παράδοση. Πιάτα όπως λαχανοντολμάδες με κιμά κουνελιού, σάλτσα λεμονόχορτο και άγριο μάραθο, λουκουμάδες αιγαιοπελαγίτικου μπακαλιάρου με τουρσί παντζάρι και κόκκινο κρεμμύδι, σπάλα αρνιού με ρεβιθάδα Σίφνου ψημένη με γλυκό σκόρδο, λεμονόχορτο, αλλά και μπριζόλα χοιρινή από φάρμα στα Τρίκαλα με τηγανητές πατάτες και πολίτικη σαλάτα ή σταβλίσια ψημένες στα κάρβουνα θα είναι κάποια από τα πιάτα του μενού, το οποίο θα βασιστεί στην εποχικότητα και τις πρώτες ύλες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

Λαχανοντολμάδες με κιμά κουνελιού

Η κάρτα του Clap the Restaurant όμως, θα περιέχει και μια pre & after theater εκδοχή, με πιάτα όπως ελληνική ομελέτα με χωριάτικα βιολογικά αβγά, μοσχαρόσουπα, αλλά και «street» πιάτα, όπως ένα hot dog από τα χέρια του σεφ, ένα ελληνικό burger και ανοιχτά sandwich που θα μπορεί να απολαύσει κάποιος όλη την ημέρα στα μπαρ του Ιδρύματος. Όλα τα παραπάνω θα συνδυαστούν με κρασιά, μικρών κυρίως παραγωγών του ελληνικού αμπελώνα, αλλά και μπίρες από μικρο-ζυθοποιίες.

info
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Γ’ όροφος – θέα στην Ακρόπολη), Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3411908.
Ωράριο: 7 – 12:30 καθημερινές / 11 – 1:00 Σάββατο & Κυριακή.