Ο Ηλίας Μαμαλάκης και η Ιωάννα Σταμούλου τρώνε μαζί και σχολιάζουν χώρια. Αυτή τη φορά έφαγαν κι έγραψαν για το 48 Urban Garden στους Αμπελόκηπους.

Σχεδόν κρυμμένο στo νούμερο 48 της Αρματολών και Κλεφτών, στην κάθοδο προς το στάδιο του Παναθηναϊκού, το 48 Urban Garden κρύβει ένα σπάνιας αισθητικής εστιατόριο ταυτισμένο πια με την γκαλερί της Ιλεάνας Τούντα. Η κουζίνα του σηματοδοτείται από ένα international street food σε περιτύλιγμα πολυτελείας. Στο επίκεντρο ένας απίθανος κήπος φυτεμένος με μυριστικά και λαχανικά εποχής και τριγύρω τα τραπέζια αρκετά αραιά τοποθετημένα και σε διαφορετικά επίπεδα, τόσο που επιτρέπουν τις prive συζητήσεις. Γενικά, οι παρέες -νεαρές σε ηλικία οι περισσότερες- τρώνε και πίνουν χαμηλόφωνα. Στο εσωτερικό το ενδιαφέρον μονοπωλεί η τροχήλατη καντίνα που είναι μόνιμα παρκαρισμένη και παραγωγική, όχι μόνο διακοσμητική.

ajiamun

Η γνώμη του Ηλία Μαμαλάκη

Το φαγητό
Η υπερφωτισμένη καντίνα στα ενδότερα του εστιατορίου παρασκευάζει τα πιάτα του street food χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν διαθέτει και καλοφτιαγμένο φαγητό α λα καρτ. Το ταρτάρ σολομού με μια αισθαντική σάλτσα τρώγεται σαν ορεκτικό, αλλά και σαν κυρίως πιάτο. Όπως επίσης και το μοσχαρίσιο ταρτάρ, το οποίο έρχεται σε εμφάνιση τούρτας. Δοκίμασα ψωμάκια bao buns ψημένα στον ατμό παραγεμισμένα με pulled pork καλοψημένο και μαδημένο, που πραγματικά ήταν εξαιρετικά νόστιμο και ισορροπημένο. Ο μαύρος σολομός με τη σάλτσα του είναι συνάμα και νόστιμος και διαίτης. Η πεκάνια, άριστα ψημένη, άριστα ωριμασμένη, είναι ένα πιάτο για κρεατόφιλους 100%. Από τη λίστα των γλυκών δοκιμάσαμε το περίφημο tres leche το οποίο ήταν τέλεια πηγμένο και με υπέροχη γλυκόπικρη γεύση η καραμέλα του.

Το σέρβις
Το προσωπικό άριστα εκπαιδευμένο, χαμογελαστό, διακριτικό, με αέρινο περπάτημα και διακριτική συμπεριφορά. Δεν είναι μόνο εστιατόριο, αλλά και μπαρ, και μάλιστα ένα μπαρ που ξέρει από εύγευστα και καλοπαρουσιασμένα κοκτέιλ.

Η ετυμηγορία
Εδώ τρως το φαγάκι σου, πίνεις το κρασάκι σου και πραγματικά δεν σου κάνει η καρδιά να φύγεις. Συνεχίζεις με υπέροχες μουσικές και γευστικά κοκτέιλ.

Βαθμολογία
Το φαγητό 7,5/10
Το σέρβις 8,5/10
Η ατμόσφαιρα 8/10
Σύνολο: 24/30

URBAN48

Η γνώμη της Ιωάννας Σταμούλου

Το φαγητό
Εδώ το street food σερβίρεται σε πιάτο πολυτελείας στην πιο σικ εκδοχή του κι έχει γευστικές επιρροές από Μεξικό, Κορέα, Ταϊλάνδη, Ιαπωνία, Τζαμάικα, Αμερική. Πλάι στα ξεγυρισμένα μπέργκερ -κρεατένια και μη, τα μπουρίτος, τα τάκος και τα bao buns θα δοκιμάσεις και σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα, αλλά και υπέροχες σαλάτες και καλοψημένη πικάνια και rib eye. Προσωπικά, προσπάθησα να κινηθώ σε πιο υγιεινά μονοπάτια γιατί υπάρχουν κι αυτά στον κατάλογο. Η σαλάτα με κινόα, μπρόκολο, αγγούρι, αβοκάντο και τραγανό προσούτο ήταν δροσερή, υπέροχα αρωματική με τις πρασινάδες να κρατάνε το σφρίγος τους χωρίς να ασφυκτιούν κάτω από την ανάλαφρη βινεγκρέτ. Το ταρτάρ σολομού με αβοκάντο και τεριγιάκι σος έστεκε ιδανικά πάνω στην κρέμα τυριού που ήταν διακριτικά αρωματισμένη με λευκή τρούφα. Πρέπει να τα γευτείς και τα δυο μαζί σε μια κουταλιά για να διαπιστώσεις πόσο υπέροχο είναι πραγματικά! Η πικάνια μου ήρθε άψογα ψημένη όπως τη ζήτησα. Ζήτησα επίσης διαφορετική γαρνιτούρα από την ψημένη γλυκοπατάτα με κρέμα τυριού και γλάσο Japanese barbeque που προβλέπει ο κατάλογος και αντί να με μαλώσουν με αντάμειψαν με ένα λόφο από τραγανά χειροποίητα τσιπς πατάτας και μια μικρή πράσινη σαλάτα. Τύχη βουνό, δηλαδή!

Το tres leche, το γλυκό του τέλους, το νιώθω ακόμα στο στόμα μου. Εκείνη η γλυκιά και ολίγον πικρή επίγεύση του καραμελωμένου γάλακτος… Αχ!

Το σέρβις
Το συγκεκριμένο βράδυ μας περιποιήθηκαν δυο πανέμορφα κορίτσια, τόσο διακριτικά, τόσο ευγενικά, τόσο επαγγελματίες. Το σέρβις είχε επίσης καταπληκτική ροή και συγχρονισμό με την κουζίνα.

kotopoulo

Η ετυμηγορία
Θα υπολογίσεις 20-30ευρώ το άτομο μαζί με μια λογική κατανάλωση αλκοόλ, αφού οι τιμές για τις σαλάτες ξεκινούν από 12 και τα μπέργκερ από 14 ευρώ. Αλλά θα περάσεις καλά, σε ένα υπέροχο και χαλαρωτικό περιβάλλον που θα σε προσέξουν με το παραπάνω.

Βαθμολογία
Το φαγητό 8/10
Το σέρβις 8,5/10
Η ατμόσφαιρα 8,5/10
Σύνολο: 25/30

Γενικό σύνολο: 49/60

info
Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, τηλ. 213 0281866. Κόστος: € 28 – 32. Κλειστά Κυριακή βράδυ.