Νέα εποχή για το εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου στο Κολωνάκι, που αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Οκτωβρίου, με τον σεφ Γιάννη Λιόκα να κρατάει τα ηνία της κουζίνας.

Όπως είχε δηλώσει ο σεφ σε παλαιότερη συνέντευξη του στο olivemagazine.gr, βάση της μαγειρικής του είναι οι επιρροές που έχει από τα προσωπικά του βιώματα και όπως φαίνεται, την ίδια βιωματική προσέγγιση πρόκειται να ακολουθήσει και στο εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου, ενισχύοντας τα πιάτα του με τα προϊόντα της Φάρμας. Το εστιατόριο άλλωστε ακολουθεί τη φιλοσοφία “From Farm to Table” και γι αυτό, στα πιάτα κυριαρχούν τα προϊόντα που παράγονται στη Φάρμα, στη Φθιώτιδα (με όσα προορίζονται αποκλειστικά για το εστιατόριο να τα επιμελείται επίσης ο Γιάννης Λιόκας), αλλά και κάποια επιλεγμένα προϊόντα από παραγωγούς της περιοχής.

Στο χειμερινό μενού θα δούμε πιάτα όπως κρεατόπιτα με προβατίνα, καραμελωμένα κρεμμύδια και γαλοτύρι, αυγό ελευθέρας βοσκής σε κρούστα με καπνιστό τραχανά μανιτάρια και κρέμα από σέσκουλα, χοιρινό λουκάνικο με κρέμα φασολάδας, σέλερυ και πίκλες καρότο, κριθαράκι με φραγκόκοτα μανιτάρια shitake και κρέμα παλαιωμένης γραβιέρας και αρνάκι με ρεβίθια, πίκλα γογγύλι, λάδι δυόσμου και πρόβειο γιαούρτι. Η λίστα κρασιού από την άλλη, περιλαμβάνει επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, ενώ θα υπάρχει και μια λίστα από malt ουίσκι, καθώς και μια λίστα signature cocktail.

Παράλληλα, στο εστιατόριο θα συνεχίσει να υπάρχει το «Butcher’s corner», το ψυγείο – βιτρίνα με τα κρέατα, όπου η κοπή και το ψήσιμο θα επιλέγεται από τον πελάτη, ενώ το «Πιάτο ημέρας» θα είναι από επιλογές του σεφ, από προϊόντα περιορισμένης παραγωγής της Φάρμας.

Πέρα από το εστιατόριο στο Κολωνάκι βέβαια, πολλά από τα προϊόντα που θα επιμελείται ο σεφ Γιάννης Λιόκας, θα είναι διαθέσιμα και στα καταστήματα της Φάρμας στην Κηφισιά (Τατοΐου 73 & Χαριλάου Τρικούπη), στο Κολωνάκι (Μηλιώνη 9) και στο νέο κατάστημα της Φιλοθέης (Θράκης 2 & Καποδιστρίου). Σημειώνεται ότι στο κατάστημα της Κηφισιάς θα συνεχίσει να παρασκευάζεται και ζεστό φαγητό (take away), επίσης σε επιμέλεια και συνταγές του Γιάννη Λιόκα.

info
Εστιατόριο Φάρμας Μπράλου, Μηλιώνη 12 & Ηρακλείτου, Κολωνάκι, τηλ. 210 3645050.
Ωράριο: Τρίτη-Σάββατο 13:30-23:30, Κυριακή 13:30-18:30, Δευτέρα κλειστά.