Ο Γιάννης Χολιασμένος, αφού συμπλήρωσε 17 χρόνια υψηλής ραπτικής ράβοντας τις κομψές της Θεσσαλονίκης, παράτησε τη fashion βελόνα για μια γουλιά «Αψέντι». Μετά από μια επιτυχημένη στάση στα σέικερ και πίσω από την μπάρα, του μύρισε κουζίνα!

Παρέα με τον Θανάση Κούτελα, που κυρίως μαγειρεύει, μόλις έστησαν μαζί ένα μεζεδοπωλείο, που όμως έχει όλη την αύρα του σαλονιού μιας κομψής, αστής γιαγιάς και κυρίως μια εντελώς προσωπική σχέση με τον πελάτη: Εδώ όλοι γίνονται μια κεφάτη παρέα που κρατά εκλεπτυσμένους τους τρόπους, σαν μάζωξη σε σπίτι ελληνικής ταινίας του ’60.

Ακόμη και το μενού επιμένει να σου θυμίζει όσα έχεις ξεχάσει από τα παιδικά σου χρόνια, τη σπιτική ρώσικη, ας πούμε, με αληθινή μαγιονέζα. Γεύση όπως θα τη μαγείρευες εσύ, ο καλύτερος κιμάς για τα τραγανά, αρωματικά κεφτεδάκια αλλά άλλος κιμάς για το μπιφτέκι σχάρας-δεν είναι ίσα κι όμοιες οι συνταγές, διατείνεται ο Γιάννης. Μπαμπαλοκεφτέδες με χόρτα και άνηθο, κοτόπουλο «αμπελουργού» τυλιχτό σε αμπελόφυλλο με γέμιση τυρί και πιπεριά Φλωρίνης, μούρλια ντολμαδάκια, μαγική τηγανητή πατάτα ψιλοκομμένη, κρατσανιστή και ολόχρυση, τυροφλογέρες -ω! ναι υπάρχουν ακόμη- τρυφερό ψαρονέφρι σχάρας α λα κρεμ και κορμός με σαντιγί για το τέλος! Τα ’λεγα εγώ ότι βλέπω την κουζίνα των ’70 να επανέρχεται στο προσκήνιο!

info
Αιμιλίου Ριάδη 7, Θεσσαλονίκη, τηλ. 23130 40353.