Αν ανήκεις στην κατηγορία των αδειούχων του Αυγούστου, τότε πραγματικά σε ζηλεύουμε (και λίγο σε μισούμε!). Εάν από την άλλη, ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που συνεχίζουν να πηγαίνουν στο γραφείο στην ώρα τους παρά τους 35 βαθμούς Κελσίου από τις 8 το πρωί, τότε είσαι ο άνθρωπός μας. Γιατί μόνο εσύ μπορείς να καταλάβεις το πόσο πολύ ευχόμαστε να βρεθούμε σε κάποια παραλία κάθε φορά που μπαίνουμε στο αυτοκίνητό-καζάνι κάθε πρωί.

Ε λοιπόν, σού έχουμε καλά νέα! Πλέον όλα (ή τουλάχιστον αυτό το ένα) μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αφού στο κέντρο της Αθήνας υπάρχει η πιο πολυτελής παραλία! Όχι, δεν μάς έχει βαρέσει η ζέστη, όντως υπάρχει!

Πιο συγκεκριμένα, η ταράτσα του ξενοδοχείου Alexandros έχει μετατραπεί σε κυκλαδίτικο νησί και σε περιμένει για να κάνεις τις βουτιές σου και να περπατήσεις στα σοκάκια της. Εάν θέλεις να ξεφύγεις λίγο από τη βουή, τους γρήγορους ρυθμούς και την πίεση της πόλης, πέρασε μια βόλτα από την παραλία Μαβίλη! Ξεκίνησε κάνοντας το μπάνιο σου στην πισίνα που μοιάζει με όχθη θάλασσας και ύστερα απόλαυσε το «νησιώτικο» τοπίο, χαλαρώνοντας σε μία από τις εξοπλισμένες καμπάνες με ιδιωτικό μίνι μπαρ και τηλεόραση. Το καλοκαιρινό σκηνικό σε συνδυασμό με την πληθώρα ηλεκτρικών πριζών, θυρών USB και της δωρεάν πρόσβασης στο Internet, το κάνουν σχεδόν αδύνατο να φύγεις από αυτόν τον επίγειο παράδεισο.

Ο μόνος λόγος που μπορεί να σε κάνει να φύγεις (για λίγο) από την καμπάνα σου, είναι για να τσιμπίσεις κατιτίς. Σήκω λοιπόν και ξυπόλητος περπάτησε στην αμμώδη παραλία και ύστερα στο πλακόστρωτο για να βρεθείς στο ταβερνάκι της παραλίας Μαβίλη. Εκεί έχοντας θέα «θάλασσα» και Λυκαβηττό, μπορείς να πιεις το ουζάκι σου με τη συνοδεία νόστιμων ελληνικών μεζέδων, όπως τηγανητό γαύρο και καλαμαράκια, θράψαλα, κεφτεδάκια με πατατούλες, τυροκαυτερή και χωριάτικη σαλάτα.

Η είσοδος στην πισίνα-θάλασσα για πελάτες εκτός του ξενοδοχείου είναι €35/ άτομο τις καθημερινές και €45/άτομο το Σαββατοκύριακο. Μπορείτε όμως να πάρετε μια δόση διακοπών ακόμα και αν δεν θέλετε να κάνετε μπάνιο, πηγαίνοντας εκεί απλά για φαγητό ή για να απολαύσετε το ποτό σας κάτω από την ανθισμένη βουκαμβίλια.

info
Τιμολέοντος Βάσσου 8, Αθήνα, Τηλ. 21 6200 7699