Ο Νικόλας Ανδρουλάκης διοργανώνει το πιο σκοτεινό δρώμενο της πόλης στον πιο χαρούμενο και εορταστικό χώρο της Αθήνας, το Noel. Εκεί ανεβάζει μια μετα-διαδραστική θεατρική παράσταση με βασικά συστατικά τους αυτοσχεδιασμούς, το φαγητό και το άφθονο ποτό. Κάνε RSVP το γρηγορότερο!

Την πρώτη Δευτέρα της χρονιάς ο Νικόλας Ανδρουλάκης φόρεσε το μπορντό βελούδινο σακάκι του, πέταξε λίγο αίμα στο πρόσωπό του, πήρε τις βιταμίνες για το κρύωμα και υποδέχθηκε στο «Noel» 30 καλεσμένους/θεατές/αγνώστους για ένα δείπνο πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

DINNER-THEATRE-3

Το «Δείπνο με τον Σατανά» -σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου- είναι ένας μονόπρακτος διάλογος με την πιο μοχθηρή δύναμη του σύμπαντος, μια ομοιοπαθητική τελετή που ξορκίζει το κακό για καλό. Ή και όχι. Ο ταλαντούχος γιος του Μίμη Ανδρουλάκη κάθε Δευτέρα και Τρίτη καλεί στον επάνω χώρο του «Noel», έναν χώρο σχεδόν έτοιμο σκηνικό για την παράσταση αυτή, 30 θεατές για να φάνε σε ένα μοναστηριακό τραπέζι, να πιουν και να έρθουν αντιμέτωποι με τα αμαρτήματά τους. Εκείνος είναι ο οικοδεσπότης, διαλέγει μουσική, ζητά από τη μουγκή σέξι σερβιτόρα να γεμίσει τα ποτήρια κρασί και «σκαλίζει» τα πιο σκοτεινά ένστικτα των συνδαιτυμόνων του. Είσαι σίγουρος ότι αντέχεις;

DINNER-THATER4

Μια περιπέτεια που σε αφήνει μουδιασμένο μόλις τελειώσει
Ο θεατής ανεβαίνει τις σκάλες που οδηγούν στον πριβέ χώρο του «Noel». Βλέπει ένα μεγάλο τραπέζι στρωμένο για διονυσιακό γεύμα. Κάθεται δίπλα σε αγνώστους που στο τέλος της παράστασης έχει μάθει μυστικά τους που δεν τα ξέρουν οι σύντροφοί τους. Δαγκώνει ένα μήλο και έτσι βιβλικά βγαίνει από τον «παράδεισό» του και μαθαίνει ποιο αμάρτημα του έχει ανατεθεί. Δεν θα του αρέσει. Αυτό είναι το ζητούμενο. Ξενοφοβία, ομοφοβία, δειλία, επιπολαιότητα, λύπηση, αναβλητικότητα, σεξισμός, ιδεοληψία ή κάτι άλλο; Κανείς δεν ξέρει τι αμάρτημα θα του λάχει. Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα γίνονται τριάντα. Πρέπει όμως να το υπηρετήσει αν θέλει να συμμετάσχει στην παράσταση και να εμφανιστεί ο Διάβολος. Ο Νικόλας θα δηλώσει προκαταβολικά πως ό,τι ακούσει το κοινό απόψε θα είναι ψέματα. Και έτσι βγαίνει η πάσα αλήθεια στην επιφάνεια. Γίνεται προβοκάτορας, επιθετικός, κυνικός, ίσως ακραίος, εσκεμμένα προσβλητικός. Είναι κομμάτι της παράστασης για να δείξει τις αδυναμίες και τις πραγματικές σκέψεις του κάθε θεατής. Κάποιος θα φύγει. Και αυτό είναι κομμάτι της παράστασης εν αγνοία των θεατών. «Είστε προσκεκλημένοι σε μια κρασοκατάνυξη. Σε ένα ψυχολογικό group therapy. Είμαι ο οικοδεσπότης. Με άξονα το ψέμα θα προσπαθήσω να βγάλω στην επιφάνεια το πιο σκοτεινό, μισανθρωπίστικο κομμάτι που κρύβεται μέσα μας». Αυτός είναι ο Σατανάς, κρύβεται μέσα μας, αυτό κάνει σαφές ο Νικόλας μέσα στην παράσταση: «Η κόλαση δεν είναι οι άλλοι, είμαστε εμείς».

Ο Νικόλας Ανδρουλάκης στηρίζεται στους αυτοσχεδιασμούς. Υπάρχει ένας σκελετός αράχνης, αλλά το 70% είναι οι ανόθευτες σκοτεινές σκέψεις μας. Αυτές που καταπιέζουμε όλοι. «Ο ρόλος μου ως οικοδεσπότης είναι να πυροδοτήσω μια κατάσταση. Είμαι προετοιμασμένος ότι κάποιος θα φύγει. Είναι άλλωστε ένα από τα στοιχήματα της παράστασης. Κάποιος θα φύγει εξοργισμένος. Κάποιος θα επιστρέψει να το ξαναδεί. Κάποιοι θα έρθουν άγνωστοι και θα φύγουν γνωστοί. Ισως γίνουν ζευγάρι. Και κάποιοι που ήρθαν φίλοι ίσως μαλώσουν ή θα μπει ένα δηλητηριασμένο αγκάθι ανάμεσά τους», συμπληρώνει ο εμπνευστής του ιδιαίτερου αυτού χάπενινγκ.

DINNER-THEATER2

Οι μεγαλύτερες ηλικίες φαίνεται να περνούν υπέροχα σε σύγκριση με τους νέους που μπορεί να αποχωρήσουν. «Εννοείται. Εχουν λιγότερα να χάσουν. Δεν χρειάζεται να σφίγγουν τους κοιλιακούς ή να προσέχουν μη χαλάσει το μαλλί τους. Φαντάσου μια 25χρονη που στολίστηκε και έγινε κούκλα για να βγει με τον σύντροφό της. Αυτή δεν ξέρει αν την επόμενη χρονιά θα είναι μαζί του. Εχει πολλά να χάσει αν αφεθεί και βγάλει στην επιφάνεια τον χειρότερο εαυτό της. Χτίζει την αυτοπεποίθησή της πίσω από ένα προσωπείο».

Ο Νικόλας Ανδρουλάκης δεν αρέσκεται σε ταμπέλες και έχει ένα διεστραμμένο χιούμορ. Μπορεί σε κάποια σημεία της παράστασης να νιώσεις αμήχανα. Είναι μια σύμβαση που πρέπει να υπογράψεις ως θεατής. Παίζει με τα όρια του θεατή του. Τον προκαλεί να βγει από την απάθεια και την ουδετερότητα. Να εκφράσει μια άποψη. Την ίδια στιγμή όμως τον καλεί σε ένα πάρτυ όπου χορεύεις πάνω σε τραπέζια χωρίς να ντρέπεσαι και να αισθάνεσαι ότι μπορεί να σε κοροϊδέψουν για τον τρόπο που χορεύεις. Μπορεί να σου δώσει παρατσούκλια και να σε βαφτίσει πρωταγωνιστή του δείπνου. Να σε αποκαλεί όλη τη βραδιά «Βασίλισσα Ελισάβετ», «Κριστίν Λαγκάρντ», «Τζόνι Κας» και «Κατερίνα Στανίση». Θα χορέψει μαζί σου, θα βγει selfies, θα σε φλερτάρει.

DINER-THEATER1

Γιατί να πας
Γιατί έχεις βαρεθεί τις συμβατικές παραστάσεις με σελέμπριτι ηθοποιούς που βαριούνται να παίξουν κανονικά. Γιατί θέλεις να συνδυάσεις 2 σε 1, μια έξοδο για φαγητό και μια παράσταση σε πιο φιλική τιμή. Γιατί σου αρέσουν οι αυτοσχεδιασμοί. Γιατί μπορείς. Γιατί δεν θα βαρεθείς. Γιατί το κριθαρότο ήταν πραγματικά υπέροχο. Γιατί η σερβιτόρα Φαίη Βέβη είναι καταπληκτική στον ρόλο της μουγκής. Δεν θα περάσεις καλά αν είσαι κομπλεξικός. Να πείτε το σύνθημα «ωχ» στην είσοδο. «Να κάνετε κράτηση εγκαίρως γιατί έχει πέραση ο Σατανάς», όπως γράφει στη σελίδα του στο Facebook ο Νικόλας Ανδρουλάκης.

info
«Δείπνο με τον Σατανά»: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο «Noel», Κολοκοτρώνη 59Β, τηλ. κρατήσεων: 694 8052680. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κόστος δείπνου: 25€. Περιλαμβάνει άφθονες λιχουδιές, αλκοόλ και περιπέτεια…

Φωτογραφίες: William Faithful

Δείτε επίσης

Στο Ριφιφί κάθε Τετάρτη και Πέμπτη παίζουν θέατρο!
“Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ένα άδειο κουτί πίτσας”