Ένα και αυτό βρίσκεται στο Ακρωτήρι. Πρόκειται για ένα πανέμορφο εστιατόριο πάνω στην Καλντέρα, που σερβίρει ελληνική δημιουργική κουζίνα με έθνικ επιρροές.

george-xynos

Στα ηνία της κουζίνας βρίσκουμε τον βραβευμένο Executive chef Γιώργο Ξυνό, που συναντήσαμε στο αθηναϊκό Malvazia (2007-2010) και παλαιότερα στο Αριστερά Δεξιά. Με θητεία σε αρκετά εστιατόρια -ανάμεσά τους και το Club de Gascon του Λονδίνου με ένα αστέρι Michelin- και εστιατόρια ξενοδοχείων, ο Γιώργος Ξυνός δημιουργεί πιάτα πραγματικά έργα τέχνης.

octopus

sphere

Τοποθετημένο δίπλα στην ειδυλλιακή πισίνα του Ambassador Hotel, το Ωμέγα 3 συνδυάζει θέα που κόβει την ανάσα, ρομαντικό δείπνο υπό το φως κεριών και πιάτα προσεκτικά προετοιμασμένα, που δίνουν έμφαση στην εποχικότητα και στην άριστη πρώτη ύλη. Ο σεφ συνδυάζει σε ένα ελληνο-μεσογειακό μενού ψάρια και θαλασσινά, ζουμερά κρεατικά και ντόπια οργανικά προϊόντα με προχωρημένες γαλλικές τεχνικές, που δένουν ευχάριστα με το elegant chic περιβάλλον του ξενοδοχείου.

ambassador-pisina1

Η wine list του εστιατορίου περιλαμβάνει μερικά από τα καλύτερα Σαντορινιά κρασιά, όπως επίσης και κορυφαίες διεθνείς ετικέτες.

Το Ωμέγα 3 λειτουργεί από νωρίς το πρωί για πρωινό, brunch και καφέ μέχρι αργά το βράδυ.

info
Ambassador Aegean Luxury Hotel & Suites, Ακρωτήρι, Σαντορίνη, τηλ. 22860 85270-71, www.ambassadorhotelsantorini.com