Οι στατιστικές δείχνουν ότι τo 3% του αμερικάνικου πληθυσμού ή αλλιώς, 7.300.000 είναι χορτοφάγοι και από αυτούς, το 1,4% αυστηροί vegans.

H vegan τάση κερδίζει παγκόσμια τις νεαρότερες ηλικίες, από τα 20 ως τα 35, ενώ η φιλοσοφία που ακολουθεί το φαγητό χωρίς τίποτα το ζωικό, γίνεται τάση της εναλλακτικής πανκ-ροκ σκηνής που αποκλείει οτιδήποτε ζωικό από τα σταντς φαγητού των παγκόσμιων φεστιβάλ της, ταυτίζεται με την έγνοια για έναν πράσινο πλανήτη και για ένα υγιές σώμα, διαμορφώνοντας συνάμα και μια τεράστια, εύρωστη οικονομία που παράγει εναλλακτικά, υπερτροφές και υποκατάστατα για όσους αποφεύγουν να διαταράξουν τη συμπαντική νιρβάνα με τη διατροφή τους.

Η Αθήνα, όπως κάθε πρωτεύουσα που σέβεται τα trends, γεμίζει χυμάδικα, όπου ο χυμός δεν είναι πια η πορτοκαλάδα της μαμάς αλλά μια φρέσκια βόμβα από βιταμίνες και superfoods, η οποία συνδυάζεται με μπάρες και νέες λιχουδιές που έρχονται να στείλουν στο πυρ το εξώτερο το κλασικό πρωινό του υδατάνθρακα και του pancake.

fresh

* Στο Fresh Juice Bar οι φρέσκοι χυμοί και τα smoothies έχουν ένα συγκεκριμένο σκοπό, ενισχυτικό, λιποδιαλυτικό, αντιγηραντικό ή με φυσικό κολλαγόνο, είναι νόστιμοι όσο ένας συνδυασμός από μήλο, καρότο, πατζάρι, πιπερόριζα και κανέλα και συνδυάζονται με φρουτοσαλάτες και σάντουιτς.
Περικλέους 24-26, Αθήνα, τηλ. 211 4113865.

fontana

* Ναός της ευεξίας, το Fontana, πουλάει για το σπίτι βότανα, αποξηραμμένα φρούτα και υπερτροφές, στίβει χυμούς και χτυπάει smoothies με ορό γάλακτος, με κολλαγόνο και πρωτείνη από μπιζέλι για τους δυσανεκτικούς, φτιάχνει αντιοξειδωτικό τσάι με μελισσόχορτο και τσουκνίδα, σε τονώνει με χυμό από σπανάκι, μπανάνα, μήλο και σπόρους σία, σου φτιάχνει σαλάτες με κινόα και γκότζι μπέρις και τις συνδυάζει με βιολογικό κρασί.
Αιόλου 17, Αθήνα, τηλ. 2103254112.

xymopoieio

* Με σύμβολο το Φ, το γράμμα της χρυσής τομής, το Χυμοποιείο Φ φτιάχνει 15 διαφορετικούς συνδυασμούς χυμών με φρούτα και λαχανικά, σπιτική λεμονάδα, smoothies με ελληνικό γιαούρτι, φρουτοσαλάτες και βραζιλιάνικο καφέ.
Πανδρόσου 64, Μοναστηράκι.

frutteria2

* Στο Frutteria, δύο πολύχρωμα κορίτσια θα σε καθοδηγήσουν σε έναν πλανήτη υγείας, καμωμένο από φρούτα εποχής, κρόκο Κοζάνης, τζίντζερ, κουρκουμά, μαστίχα, μέλι, κανέλα, δημητριακά αλλά και γλυκά κουταλιού της Citrus, λουκούμι και αμυγδαλωτά, για να χτίσεις το χυμό και τις φρουτοσαλάτες σου με τα δυναμοτικότερα της ελληνικής γης και του πλανήτη.
Φρυνίχου 18, Πλάκα, τηλ. 210 3254152.

vazaki

vazaki1

* Δύο φίλες και στο Βαζάκι, που καθημερινά στίβουν βιολογικά φρούτα και τα συνδυάζουν με υπερτροφές όπως μάκα, σπιρουλίνα, baobab, alfalfa, γάλα αμυγδάλου, αμύγδαλα από το Πήλιο και ακατέργαστο κακάο.
Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6800067.

pure

pure1

* Η υγεία στο Κολωνάκι, στίβεται σε φρέσκους χυμούς στο Pure Juice Bar, από δύο φίλους, τον Δημήτρη και τον Θάνο, που σου φτιάχνουν έναν τροπικό παράδεισο από μπλούμπερις φράουλες, γάλα καρύδας, σπόρους σία και acai berries μαζί με wraps από πολύσπορες πίτες με λιναρόσπορο, φροτοσαλάτες και energy bars για ωμοφάγους.
Σίνα 21, Κολωνάκι, τηλ. 213 0363671.

smoothie-milo-mpanana-aktinidio

* Η Apivita, περνά από τα καλλυντικά και στη διατροφή με το Juice Bee Apivita και στίβει βιολογικούς χυμούς με αποχυμωτή υδραυλικής πρέσσας που διατηρεί καλύτερα τη θρεπτική αξία των φρούτων και των λαχανικών. Χυμοί και superfoods στο ίδιο, δυναμωτικό ποτήρι.
Σόλωνος 6, Κολωνάκι, τηλ. 210 3640560.

Δείτε επίσης
Πιες το γεύμα σου στο novagea!