Είχα πρωτοακούσει για το Steak Alive από τον φίλο μου Νίκο Παλαιολόγο, ο οποίος έκανε τον αρχικό σχεδιασμό του (SAINT OF ATHENS) και πρόκειται για ένα πραγματικά όμορφο εστιατόριο, που στεγάζεται στη μονοκατοικία του πρώην δήμαρχου του Κορυδαλλού Γεράκη. Το προπολεμικό αρχοντικό, από τα λίγα εναπομείναντα στην περιοχή, στέκεται επιβλητικό στη γωνία Κρήτης και Αγίου Γεωργίου και αποτελεί αρχιτεκτονικό δείγμα του art deco κινήματος στην Αττική. Ψηλοτάβανο, με όμορφες καμπύλες, ασπρόμαυρα πλακάκια στο δάπεδο, βεράντα και αυλή, το Steak Alive είναι καλοκαιρινός προορισμός για καλό και ποιοτικό φαγητό, όχι μόνο για τους ντόπιους αλλά και για όσους ζουν πιο μακριά. Κατεβαίνοντας από Πεύκη, μέσω Κηφισού, έκανα μόλις μισή ώρα, χωρίς κίνηση. Αρκεί να στρίψει κανείς στην Πέτρου Ράλλη (αμέσως μετά το ΙΚΕΑ) και μετά το GPS σε οδηγεί μέσω της Γρηγορίου Λαμπράκη. Και επειδή γίνονται έργα στην περιοχή ο τρόπος που σας προτείνω είναι ο πιο σίγουρος και ο πιο σύντομος.

Η υψηλή αισθητική, λοιπόν, είναι το πρώτο που αντιλαμβάνεσαι όταν φτάνεις στο μαγαζί, όχι μόνο χάρη στην ιστορικότητα του κτιρίου, αλλά και στην έξυπνη ανακαίνιση, που έγινε. Με το γκρι, το μαύρο και το λευκό να κυριαρχούν σε όλα τα επίπεδα, τον μοντέρνο φωτισμό και ένα δυναμικό logo επιτυγχάνεται η μινιμαλιστική προσέγγιση, που έχουν συνήθως τα steak houses, χωρίς να προσβάλλεται η αρχιτεκτονική του χώρου. Σε αυτή την αίσθηση προσθέστε την ευγενική υποδοχή του πολύ καλά ενημερωμένου προσωπικού και έχετε τις καλύτερες προϋποθέσεις για μια αξέχαστη έξοδο.

Μια έξοδο, που ασφαλώς δεν θα μάς έμενε αξέχαστη αν δεν ήταν το ίδιο καλές και οι γεύσεις που δοκιμάσαμε. Ο ταλαντούχος head chef Γιώργος Λαϊδης, με προϋπηρεσία στο εξαιρετικό Funky Gourmet (2 αστέρια Michelin), έχει δημιουργήσει ένα μενού που τιμά το καλό κρέας και τις ξακουστές κοπές, χωρίς να είναι εξεζητημένο ή πανάκριβο. Αυτό το τελευταίο κρατήστε το, διότι δεν αντέχουμε άλλα εστιατόρια που να πουλάνε το κρέας χρυσό και είναι κάτι που εκτιμήσαμε στο συγκεκριμένο μαγαζί, όπου ακόμα και τα πιάτα από Black Angus κοστίζουν 19-23 ευρώ, ενώ ένα καθαρό μοσχαρίσιο Steak με πατάτες κοστίζει μόνο 12 ευρώ!

Και τα δύο κρέατα που δοκιμάσαμε (Trip-Tip και Picanha) ήταν εξαιρετικής ποιότητας και άψογα ψημένα, ενώ συνδυάζονταν ωραία με δικά τους αλάτια -πολύ καλό αυτό με τα αγρια μανιταρια- και δικές τους σάλτσες, όπως μαγιονέζα καπνιστής πάπρικας ή σπιτική Tσιμιτσούρι. Στον κατάλογο, όμως, υπάρχουν και άλλα πιάτα μεσογειακής προσέγγισης, όπως η Πάπια με πουρέ καρότου, τα Μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ Τopinambur και μαρμελάδα μανταρίνι ή το πληθωρικό Pulled beef burger σε ψωμί μπριός.

Βέβαια, δεν νοείται να έρθετε ως εδώ και να μην δοκιμάσετε τις απίθανες και τραγανές πατατόφλουδες, που ήταν μια ακόμα ευχάριστη έκπληξη στο τραπέζι μας. Όσο για το ξεκίνημα, θα πρότεινα σίγουρα την ιταλική βουτυρωμένη Burrata, με τσάτνεϊ ντομάτας και pesto λιαστής ντομάτας  και το τρυφερό Carpaccio από μοσχαρίσιο φιλέτο με flakes μαύρης τρούφας.

Τέλος, θα τονίσω ότι συνόδευσα το δείπνο μου με μια εξαιρετική Μαργαρίτα, από αυτές που δεν πίνεις δυστυχώς συχνά και το έκλεισα με το ωραιότερο γλυκό που έχω δοκιμάσει αυτή την περίοδο: μια αέρινη florentine με φράουλες, βασιλικό και namelaka λευκής σοκολάτας, αληθινή απόλαυση!

info
Κρήτης 23 & Αγίου Γεωργίου 76, Κορυδαλλός, τηλ. 2104952000. Κόστος: 20-30€/ άτομο χωρίς ποτό. Ανοιχτά: Τρίτη – Σάββατο από τις 19:00, Κυριακή από τη 13:00. Δευτέρα κλειστά.