Η μόδα του street food δεν λέει να περάσει. Και γιατί να περάσει άλλωστε αφού είναι η απόλυτη τάση φαγητού της εποχής; Μια τάση που βασίζεται στο «γρήγορο» φαγητό στο χέρι, που όμως δεν περιορίζεται μόνο σε burgers και sandwich αλλά έχει περάσει σε άλλα επίπεδα και προτάσεις. Σαν αυτή που προτείνει το τσιπουράδικο Ζήσης δηλαδή.

zhshs2

Το τσιπουράδικο Ζήσης έχει καταγωγή από τον Βόλο και άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας, λίγο πιο πάνω από την πολύβουη πλατεία Αγ. Ειρήνης. Ντυμένο στα λευκά, ξεχωρίζει από μακριά και δίνει μια διαφορετική νότα στην περιοχή που σφύζει από μαγαζιά με υφάσματα. Αυτό που θα σου κάνει εντύπωση με το που πλησιάσεις είναι κάτι λευκά χωνάκια με μπλε ψάρια και το λογότυπο του μαγαζιού που σχηματίζουν γιρλάντες. Δεν είναι μέρος της διακόσμησης αλλά σε περιμένουν να τα γεμίσεις με τραγανές γαρίδες και χρυσαφένιες κροκέτες μπακαλιάρου περασμένα σε κουρκούτι και αλευρωμένο τηγανητό γαύρο, να τα πάρεις στο χέρι για το δρόμο. Μπορείς επίσης να τα συνοδέψεις με μια από τις σάλτσες -horseradish (ελαφρώς πικάντικη) ταρτάρ ή λαδολέμονο. Το καλύτερο; Οι μερίδες είναι κάτι παραπάνω από γενναιόδωρες και δεν στοιχίζουν πάνω από €4!

zisis (3)

Όμως στο Ζήσης-Ψαράκι στο χωνάκι, μπορείς να κάτσεις κιόλας. Να πάρεις το τσίπουρο σου ή το ούζο σου και να το συνδυάσεις με τους μεζέδες που προσφέρει -άλλωστε είπαμε είναι τσιπουράδικο. Ντολμαδάκια γιαλαντζί με σος από γιαούρτι και άνηθο, σαλάτα από τραγανές φακές με πολλά λαχανικά, χταπόδι ή καλαμάρι που ψήνετε στα κάρβουνα εκείνη την ώρα, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, αχνιστά μύδια σε σάλτσα από κρασί και σκόρδο για πολλές βούτες (εγώ ζήτησα και πατάτες τηγανητές για να τις ρίξω μέσα, το συστήνω!) και πολλοί ακόμα μεζέδες.

Αναμφίβολα μια καλή πρόταση για ένα διάλειμμα από τα ψώνια ή από την δουλειά, αλλά και για να το πάρεις στο χέρι και να συνεχίσεις την βόλτα σου…

zisis (2)

info
Αθηναΐδος 3, Αθήνα, τηλ. 210 3211152.