Για τους περισσότερους ο πιο εύκολος τρόπος να φάνε πίτσα είναι να την παραγγείλουν από το τηλέφωνο. Κούραση μηδέν. Για μένα πάντως δεν μου είναι τίποτα να φτιάξω ένα ζυμάρι στα γρήγορα, να το στολίσω με τρία το πολύ τέσσερα υλικά και να το βάλω για ψήσιμο. Ώσπου να ψηθεί έχουν έρθει και οι φίλοι και έτοιμη η pizza night! Φυσικά όλα αυτά όταν αποφασίσω ότι δεν έχω όρεξη να πάρω τους δρόμους και να χαθώ στην πόλη. Πράγμα λίγο σπάνιο τελευταία. Γιατί εκεί έξω κυκλοφορούν πολύ καλά ζυμάρια και νόστιμες πίτσες και μια από αυτές τη βρίσκεις στο La Pierrade στο Κολωνάκι.

LA-PIERADE1

Στον ήσυχο πλέον δρόμο της Σπευσίππου έχει ανοίξει τις τζαμαρίες του, έχει βάλει μπρος τον φούρνο και στήνει ασταμάτητα. Πίσω από την ψηλή μπάρα γίνεται όλη η δουλειά. Το ζυμάρι ανοίγεται και πλάθεται στη στιγμή. «Φοράει» φρέσκα υλικά και μπαίνει μετά για να πάρει χρώμα, να γίνει τραγανό όσο πρέπει και να έρθει σε λίγα λεπτά στο τραπέζι σου. Χωρίς άλλα. Ξεκίνησα με μια απλή αλλά πάντα τίμια margarita. Γλυκιά σάλτσα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα, βασιλικός και λίγη ρίγανη. Για να «σπάσω» λίγο τον ευχάριστα γλυκό της χαρακτήρα ζήτησα λίγο από το λάδι με το τσίλι για να προσθέσω από πάνω. Είναι ένα κόλπο που μου έχει μάθει ο ιταλός φίλος μου Luca και από τότε που μου το έδειξε πάντα το ακολουθώ.

LA-PIERADE6

Πριν καν τελειώσουν τα κομμάτια από την margarita, είχε φτάσει η επόμενη. Peperoni e gorgonzola. Λατρεύω αυτό το τυρί και πόσο μάλλον όταν ψήνεται και λιώνει πάνω σε τραγανό ζυμάρι σαν αυτό που θα βρεις εδώ στο La Pierrade. Η αλήθεια ήταν ότι από μόνη της η συγκεκριμένη πίτσα ήταν ελαφρώς καυτερή (όχι πολύ για τα δικά μου γούστα), όποτε λάδι εδώ δεν μπήκε για να μπορεί να φάει και η υπόλοιπη παρέα. Συνεχίσαμε με μια Prosciutto. Η βάση της ίδια και η γλυκιά σάλτσα ντομάτας, φυσικά μοτσαρέλα και από πάνω λεπτές φέτες prosciutto Πάρμας και πιπεράτη ρόκα.

pierrade

Εδώ κάπου εγώ ήθελα να βάλω ένα τέλος. Όμως οι φίλοι μου είχαν όρεξη για παραπάνω και πριν τη γλυκιά calzone –την είχαμε ζητήσει από την αρχή- γεμισμένη με τυρί mascarpone και πραλίνα φουντουκιού ήρθε μια Tartufo που ξεχείλιζε από άρωμα λαδιού τρούφας. Εκτός από τις πίτσες στο La Pierrade φτιάχνουν και πολύ νόστιμη focaccia, πληθωρικές σαλάτες αλλά και χορταστικές ποικιλίες τυριών και αλλαντικών. Και η επίσκεψη σου εδώ, δεν θα σου στοιχίσει ακριβά.

Info
Σπευσίππου 30, Κολωνάκι, τηλ. 2107237297. Κάνει και delivery από 17:00 έως τα μεσάνυχτα στο 210 7258885.

Δείτε επίσης
La Pierrade: Οι πέτρες άναψαν στο Κολωνάκι