Τυπική επαρχιακή πόλη η Καρδίτσα, μπορεί να μην έχει αμέτρητες ομορφιές αλλά έχει ατμόσφαιρα που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Επίπεδη και γεμάτη ποδήλατα, καφετέριες και πεζόδρομους, πάρκα και σιντριβάνια, είναι τόπος ζεστός και φιλόξενος. Η σχετικά κοντινή της απόσταση από τη λίμνη Πλαστήρα δε, τη βάζουν σίγουρα στο χάρτη των επιλογών μας για ολιγοήμερες αποδράσεις.

vogiatzis1

Από φαγητό πάλι, οι Καρδιτσιώτες ορκίζονται στο καλό κρέας, ξέρουν πώς να το ψήσουν ιδανικά και πώς να εκτιμήσουν τις ατέλειωτες τσιπουροποσίες με καλούς μεζέδες.

Μία από τις πλέον κλασικές επιλογές για καλό φαγητό όταν επισκεφθείς την πόλη, είναι σίγουρα η ταβέρνα Βογιατζής στην διπλανή Καρδιτσομαγούλα, που τιμά την καραγκούνικη κουζίνα. Στον ζεστό χώρο τους, με το τζάκι και την παραδοσιακή διακόσμηση, απολαμβάνεις πιάτα όπως αρνάκι με σπανάκι, μοσχάρι με μελιτζάνες ή αγκινάρες, μοσχαρίσια ουρά γιουβέτσι, ζυγούρι σούπα με πλιγούρι και πίτες. Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και η πάπια με καβουρμά, που πρώτα βράζετε και μετά τηγανίζεται, ενώ το ζουμί της βράζει με έξτρα ελαιόλαδο, σκόρδο, ξίδι και αλεύρι και δίνει ένα χυλό με έντονη γεύση.

vogiatzis3

Στα συν και οι πολύ καλές τιμές σε συνδυασμό με το φιλικό και άψογο σέρβις.

info
Ταβέρνα Βογιατζής, Καρδιτσομαγούλα, Καρδίτσα, τηλ. 24410 25467.