Με 3 νέα μενού υποδέχεται την άνοιξη το στιλάτο εστιατόριο που άνοιξε πριν λίγους μήνες στο Κολωνάκι και, μάλιστα, σε οικονομικές τιμές, για να το επισκεφθούμε ξανά και ξανά και να τα δοκιμάσουμε όλα.

SIMUL-1

Το Simul μας συστήθηκε ως εστιατόριο που αγαπάει τα φρέσκα υλικά και βασίζει το μενού του αυστηρά στην εποχικότητα. Τηρώντας αυτές τις αρχές λοιπόν, αλλάζει συχνά τα πιάτα στο μενού. Για την άνοιξη, ο σεφ Νίκος Θωμάς έχει όχι 1 αλλά 3 ξεχωριστές προτάσεις για fixed menu, από 22 έως 28 ευρώ το άτομο με κρασί, με πιάτα πλούσια σε γεύσεις και αρώματα.

Σαλάτα-Παντζάρια-με-χαρούπι,-γκοργκοντζόλα,-dolce-καρύδια-&-δεντρολίβανο

Πιο συγκεκριμένα, στο 1ο μενού περιλαμβάνονται η γνωστή σαλάτα με παντζάρια με χαρούπι, γκοργκοντζόλα dolce, καρύδια και δεντρολίβανο, φρέσκα ζυμαρικά γεμιστά με άγρια μανιτάρια και μορχέλες και για το τέλος, σοκολάτα με καραμέλα και βατόμουρο, ενώ τα πιάτα συνοδεύονται με 1 ποτήρι κρασί Ανάσα (κόστος € 22 / το άτομο). Στο 2ο μενού δοκιμάζεις πράσινα σαλατικά με ξινόμηλο, φουντούκι, καπνιστό τυρί και δυόσμο, τον φοβερό κρασάτο κόκορα που ψήνεται σε κενό αέρος και συνοδεύεται με τραχανά και παλαιωμένη γραβιέρα Πάρου και εκμέκ κανταΐφι με κρέμα φιστίκι, συνοδευμένα από 1 ποτήρι κρασί Τακούν (κόστος € 25 / το άτομο).

Παστάκι-Λεμόνι

Στο 3ο μενού, τέλος, δοκιμάζεις σπαγγέτι κολοκύθι με τζίντζερ, φέτα και τραγανή πέστροφα, φρέσκο καλαμάρι σχάρας με κολοκάσι, πράσο και σομπρασάδα και παστάκι λεμόνι με λευκή σοκολάτα και θυμάρι, συνοδευμένα από 1 ποτήρι κρασί Ακακίες (κόστος € 28 / το άτομο).

info
Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, τηλ. 210 7224737. Spring fixed menus, κόστος € 22 – 28. Ανοικτά και μεσημέρι. Δευτέρα κλειστά.