Μου το σύστησαν φίλοι μου για το φρέσκο ψάρι του. Όταν όμως προσγειωθήκαμε στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, με τη δική της ζωντανή ζωή που θυμίζει πλατεία του χωριού και ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στο μενού, μας έπιασε μια διάθεση για χαλαρό μεζεδομοίρασμα, αυτό που τραβάει ένα καλό χύμα τσίπουρο.

Τα Ψαράκια είναι το ψαρομάγαζο που θα ονειρευόταν κάθε πλατεία, το ψάρι με υποκοριστικό, στις πιο ταπεινές στιγμές του και όχι μόνο ψαρούκλα στα κάρβουνα. Ακόμη και στην κυριλέ κατηγορία, δεν θα δεις μόνο φαγκρί και τσιπούρα αλλά και στήρα και κοκκάλι και σηκιό, κάτι που μου εμπνέει εμπιστοσύνη ότι το αφεντικό έχει προσωπική σχέση και επαφή με το θαλασσινό άθλημα και δεν ψωνίζει ό,τι φωναχτό προκύψει στην αγορά.

Στη φθηνότερη σειρά, ένιωσα ένα «επιτέλους, να κι ένα προσφυγάκι στο τηγάνι και μια γόπα στη σχάρα» αντί μόνο το κλασικό μπαρμπούνι και τον μπακαλιάρο. Τελικά, ψηφίσαμε έναν πρωτότυπο, ζουμερό ντάκο με ωραία ντομάτα και γαύρο μαρινάτο, τον οποίο εκτιμήσαμε δεόντως για να τον ντουμπλάραμε και σε μερίδα: ζωντανός, παχουλός, ισορροπημένος στην αψάδα του, μέσα σε άφθονο λάδι, με κυβάκια ξεφλουδισμένης ντομάτας. Τηγανητό καλαμάρι ολόκληρο και φρέσκο σε σωστό τηγάνισμα, ελαφρώς τραγανό, λίαν ζουμερό. Μια πρωτότυπη μαρουλοσαλάτα με μπόλικη τριμμένη φέτα στη σάλτσα της, λευκή, σπιτική ταραμοσαλάτα και σαρδέλα φιλεταρισμένη στα κάρβουνα, ζουμερή και νόστιμη. Ο φρέσκος μπακαλιάρος τηγανίστηκε ολοτράγανος και αλάδωτος, ήρθε με ψωμένια σκορδαλιά στο πλάι. Στο τέλος κεραστήκαμε χαλβά και γλυκαθήκαμε με το λογαριασμό που κρατά χαμηλούς τους θαλασσινούς τόνους.

info
Νέστορος 4, Μελίσσια, 210 8044314.