Το γνωστό κρεατοφαγικό στέκι της Κηφισιάς έκανε πριν λίγες μέρες την είσοδό του στο κέντρο της Αθήνας, στη στοά της Πανεπιστημίου, γεμίζοντάς μας με νέες προσδοκίες…

Γνωστός μετρ του κρέατος και του κρασιού, ο Γιώργος Τσιλιγκίρης μάς συστήνει το νέο του εγχείρημα στο κέντρο της πόλης. Με όνομα, που παραπέμπει στα δύο εστιατόρια της Κηφισιάς (“Τηλέμαχος Art Grill” και “Τηλέμαχος Barbeque Club”), ο Τηλέμαχος του κέντρου βρίσκεται μόλις δυο βήματα από την πλατεία Συντάγματος, στη στοά της Πανεπιστημίου, εκεί που ήταν πριν το Cellier le bistrot.

thlemaxos-athens-mesa

Ο χώρος μεγαλοπρεπής, με αέρα εποχής και ρετρό λεπτομέρειες στους τοίχους ανανεώθηκε έξυπνα διατηρώντας στοιχεία από το παρελθόν, όπως τον τεράστιο πολυέλαιο στην είσοδο και τους μεγάλους καθρέφτες στη σάλα. Παλιές απλίκες, άνετοι καναπέδες και καρέκλες σε παλ φυστικί χρώμα συμπληρώνουν το αστικό στυλ. Ένα πολύ όμορφο μπαρ δίνει δυναμικά το στίγμα του, καθώς εκεί σερβίρονται πιάτα σε πιο οικονομικές τιμές, αλλά και γκουρμέ σάντουιτς ή burgers. Αυτά σερβίρονται και απευθείας στη στοά, όπου έχουν ήδη στηθεί μερικά τραπεζάκια, αλλά και ένα μικρό μπαράκι.

thlemaxos-athens1

Στο ψητό τώρα, εδώ θα δοκιμάσεις τα πιο ζουμερά T-Bones, εξαιρετικά αλλαντικά, όπως το πρόβειο προσούτο, που κόβονται στη στιγμή, μοσχαρίσιο καρπάτσιο, κιλότο Black Angus στα κάρβουνα, φοβερό κοντοσούβλι και άλλα πολλά. Μη χάσεις την ευκαιρία να γευτείς σπάνιες νοστιμιές, όπως το φιλέτο μαύρου χοίρου, την καπνιστή μοσχαρίσια γλώσσα, αλλά και το “ελληνικό σούσι”, ωμό κρέας, δηλαδή, σε λάδι με λίγο λεμονάκι. Στα συν του νέου εστιατορίου και τα οικονομικά σετ μενού, που κοστίζουν μόλις 20 ευρώ.

tsiligiris

Από τον κατάλογο δεν λείπουν φυσικά και τα υπέροχα, παλαιωμένα κρασιά, ειδικότητα του μεσιέ Τσιλιγκίρη, ο οποίος έφτιαξε ήδη μια λίστα κρασιών, που μετρά 180 ετικέτες από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Νότια Αφρική και τη Νέα Ζηλανδία, ενώ έπονται κι άλλες.

info
Πανεπιστημίου 10 (στοά ), Αθήνα, τηλ. 2103613300. Κόστος: € 20-45.
Ανοιχτά και μεσημέρι.