Τα πλωτά εστιατόρια είναι μια κατηγορία από μόνα τους. Θες η ηρεμία του υγρού στοιχείου, θες η αλλαγή του τοπίου σε συνδυασμό με ένα ήρεμο δείπνο και καλό κρασί, απ’ όποια σκοπιά και αν το δούμε, η εμπειρία του γεύματος που προσφέρουν είναι ξεχωριστή και άκρως ρομαντική. Ξεχωρίσαμε, λοιπόν, τα πιο όμορφα πλωτά εστιατόρια στην Ευρώπη και σας τα παρουσιάζουμε. Ένα από αυτά μάλιστα είναι ελληνικό!

ariere_du_bateau1

Paris en Seine – Παρίσι, Γαλλία
Γαστρονομικά, το Παρίσι τα έχει όλα, πώς λοιπόν θα ήταν δυνατό να λείπει από την εστιατορική του γκάμα ένα πλωτό εστιατόριο; Αν λοιπόν στην λίστα με αυτά που θέλετε να κάνετε είναι και μια περιήγηση στον Σηκουάνα δοκιμάζοντας γαλλικές νοστιμιές με φόντο τα αξιοθέατα της περιοχής σε μια μικρή «κρουαζιέρα», πρέπει να το αναζητήσετε. Η εμπειρία μάλλον θα είναι ανεπανάληπτη.

http://www.paris-en-scene.com/

original_London-Shell-Co

London Shell Co – Λονδίνο
Αν επισκεφτείς το Λονδίνο, δεν έχεις θέμα με τα πλωτά και είσαι και της ψαροφαγίας, αυτό το εστιατόριο είναι ό,τι πρέπει για’ σένα. Οι «επιβάτες», περιηγούμενοι στα κανάλια, απολαμβάνουν πιάτα μοντέρνας βρετανικής ψαροφαγίας αλλά και κυνήγι, όταν είναι κατάλληλη εποχή, συνοδευόμενα από προσεγμένες οινικές επιλογές. «Αντιμετωπίζουμε την οινική μας λίστα και την ψαριά της ημέρας ισοδύναμα», δηλώνουν οι υπεύθυνοι του εστιατορίου προκειμένου να τονίσουν τη βάση που δίνουν και στο κρασί.

https://www.londonshellco.com/

patio

patio1

patio_03

Patio – Βερολίνο, Γερμανία
Εδώ οι επισκέπτες – επιβάτες «σαλπάρουν» καθισμένοι αναπαυτικά σε ένα από τα δύο decks ή στο υπέροχα διαμορφωμένο κατάστρωμα για να απολαύσουν πιάτα σε ύφος γκουρμέ εμπνευσμένα από την ιταλική κουζίνα με ένα τοπικό twist. Όλα αυτά εν πλω με θέα των γύρω επιβλητικών κτιρίων.

http://www.patio-berlin.de/patio/restaurantschiff/

Limonadefabriek

De Limonadefabriek – Ολλανδία
Το όνομά του (εργοστάσιο λεμονάδας) δεν είναι σχετικό ούτε με τον τύπο του εστιατορίου – σάς προλαβαίνουμε αν νομίσατε ότι πρόκειται για κάτι θεματικό – ούτε με το περιεχόμενο του προτεινόμενου μενού. Η γκάμα των επιλογών είναι πλούσια και περιλαμβάνει πιάτα με φρέσκο ψάρι και κρεατικά μέχρι βασιλικό καβούρι, ριζότο και πάπια που οι επισκέπτες απολαμβάνουν σε ένα όμορφα διαμορφωμένο, κλασάτο περιβάλλον με φόντο τη θάλασσα.

www.limonadefabriek.nl

sweden

sweden1

Salt and Sill – Σουηδία
Τεχνικά πρόκειται όχι απλά για το πρώτο πλωτό εστιατόριο, αλλά πλωτό ξενοδοχείο της Σουηδίας. Η προνομιακή του τοποθεσία θεωρείται από τις πιο όμορφες της περιοχής ενώ τα μενού του συνδυάζουν την καλύτερη τοπική παραγωγή και τη φρεσκάδα της ψαριάς της κάθε μέρας. Οι γευστικές προτάσεις είναι μια αρμονική συνάντηση της σουηδικής γαστρονομικής παράδοσης με την καινοτομία

http://www.saltosill.se/

glassboat2

glassboat1

Glassboat – Μπρίστολ, Αγγλία
Είναι από τα σημεία σήματα – κατατεθέντα της περιοχής. Βρίσκεται στην καρδιά του Μπρίστολ και από μαούνα του 1920 μετεξελίχθηκε σε σικάτο πλωτό γευστικό προορισμό. Το μενού έχει μοντέρνο προσανατολισμό σε στυλ μπιστρό εμποτισμένο με αρκετή φαντασία ενώ μεταξύ άλλων οι προτάσεις του συμπεριλαμβάνουν και ειδικά μενού για πριν το θέατρο.

www.glassboat.co.uk

anoigma-kontiki

kontiki1

Kontiki, Ρόδος
Αφήσαμε το καλύτερο της λίστας μας για το τέλος με ένα πλωτό εστιατόριο που εντοπίζεται σε ελληνικό έδαφος και μάλιστα σε μια από τις πιο μαγικές τοποθεσίες. Ο λόγος για το Kontiki, που βρίσκεται στο λιμάνι του Μανδρακίου στο νησί των Ιπποτών. Στο ισόγειο, συνοδεία πιάνου, θα δοκιμάσετε κάποιο από τα μοναδικά πιάτα του μενού και στον πρώτο όροφο, σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον, θα πιείτε ένα ποτό ή απλά τον καφέ σας με θέα το κάστρο των Ιπποτών και τα ιστορικά κτίρια που είναι χτισμένα περιμετρικά στη στεριά του νησιού.

http://kontiki.com.gr/