Ήταν την περασμένη άνοιξη, γύρω στα μέσα του Μάρτη, όταν ο Γρηγόρης Χέλμης και ο Ανδρέας Διακοδημήτρης από το Βόλο αποφάσισαν να φέρουν στην Αθήνα για δύο περιορισμένες εμφανίσεις την τσιπουροκατάσταση που έχουν στήσει εδώ και καιρό στο Βόλο. Το «ΜεΖεν» κατέβαινε για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα προς μεγάλη μας ευχαρίστηση.

Ο χώρος; Η μικρή χαριτωμένη “φωλιά” του Trap στην Όθωνος. Για δύο μέρες, λοιπόν, το γνωστό μπαρ του Δημήτρη Μπενάκη, του Γιώργου Σαμαρά και του Στέφανου Δραγανιδάκη άλλαξε χαρακτήρα, έβαλε τα «ελληνικά» του, σέρβιρε του βολιότικους μεζέδες και έφτιαχνε ποτά με βάση το τσίπουρο.

Από τότε η ιδέα μιας πιο μόνιμης συνεργασίας περιπλανιόταν στο μυαλό και των πέντε. Και να που αυτή η απλή ιδέα γίνεται πλέον πραγματικότητα. Την άλλη Δευτερά, λοιπόν, στις 18 του Σεπτέμβρη το ανανεωμένο «The Trap» ανοίγει και πάλι με μια διαφορετική, όμως, φιλοσοφία και με νέους συνεργάτες.

trap1

Η ομάδα του «ΜεΖεν» αναλαμβάνει εξολοκλήρου την κουζίνα και η λίστα με τα κοκτέιλ παίρνει έναν πιο ελληνικό χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα ο Γρηγόρης και ο Ανδρέας έχουν ετοιμάσει καταλόγους τόσο για πρωινό, aperitivo και βραδινό που δεν θα στηρίζεται στη λογική του concept που έχουν στον Βόλο και στη Λάρισα (άλλωστε μιλάμε για μια νέα ΜεΖεν εποχή) αλλά σε μια Greek tapas κατάσταση με γκουρμέ στοιχεία. Από την άλλη, ο Γιάννης και ο Στέφανος θα παίζουν με το τσίπουρο και άλλα πολλά ελληνικά αποστάγματα ετοιμάζοντας aperitivi, highballs και signature cocktails για να συνοδεύουν ιδανικά την κουζίνα. Στις Κυριακές έχουν σκοπό να προσφέρουν ελληνικό πρωινό (όχι brunch) στο πλαίσιο του νέου αυτού concept.

Για να μην μπερδευόμαστε, όμως, το The Trap δεν θα γίνει τσιπουράδικο. Θα παραμείνει bar όπως το γνωρίσαμε που όμως αποφάσισε να παίξει με τα ελληνικά προϊόντα τόσο στην κουζίνα του όσο και πίσω από την μπάρα του.

info
Όθωνος 10, Αθήνα, τηλ. 210 3215561.