Το steak bar του Κολωνακίου βάζει πλώρη για Τήνο, με ένα νέο εστιατόριο που εκτός από τα εξαιρετικά πιάτα του Μιχάλη Νουρλόγλου και της ομάδας του, φέρνει στο νησί και το «Butcher’s corner» του, το ψυγείο-βιτρίνα με κρέατα όπου εξειδικευμένοι χασάπηδες βοηθούν τους καλεσμένους να επιλέξουν το κρέας και την κοπή που επιθυμούν.

Fbralou1

Το εστιατόριο αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Ιουνίου, δίπλα στο νέο λιμάνι του νησιού, περιλαμβάνοντας στο μενού του όλα τα προϊόντα της Φάρμας σε κρέας, ζυμαρικά, τυροκομικά, αβγά κ.α., ακολουθώντας τη λογική “From Farm to table” που εφαρμόζεται και στο Κολωνάκι.

Η ομάδα της κουζίνας με επικεφαλής τον σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και chefs de cuisine τους Παναγιώτη Ζώκο και Αγαπητό Τσακαλάκη, έχουν δημιουργήσει ένα καλοκαιρινό μενού, με πολλά συνοδευτικά για τα εκλεκτά κρέατα της Φάρμας, καθώς και ορεκτικά που ακολουθούν την συνταγή της εποχικότητας. Μάλιστα, πλούσια θα είναι σχεδόν σε όλα τα πιάτα και η παρουσία τοπικών προϊόντων της Τήνου, με τους chefs de cuisine να επισκέπτονται την αγορά του νησιού για να προμηθεύονται εποχικά λαχανικά, τυροκομικά, κ.α..

Πέρα από κρέας, στο νησιώτικο εστιατόριο της Φάρμα Μπράλου θα ετοιμάζονται και πιάτα ημέρας με ψάρια, με ό,τι πιο φρέσκο και εκλεκτό βγάζουν καθημερινά τα δίχτυα των ψαράδων της Τήνου. Επιπλέον, στο μενού μπαίνουν δροσερές σαλάτες με όσπρια και λαχανικά, καλοκαιρινοί μεζέδες και ορεκτικά όπως μπρουσκέτες με γαύρο μαρινάτο και λαχανοντολμάδες με καραβίδες ή αστακό, αλοιφές, αλλά και φίνα γλυκά.

Fbralou3

Το μενού συμπληρώνει μια μεγάλη λίστα κρασιών με ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και επιλεγμένες ξένες, πολλές από τις σημαντικές μπίρες της ελληνικής μικροζυθοποίας και μια ποικιλία από παλαιωμένα τσίπουρα και αποστάγματα.

Όσο για τη διακόσμηση του εστιατορίου, μιας και μιλάμε για νησί το σκηνικό είναι άκρως καλοκαιρινό, με το λευκό χρώμα να κυριαρχεί και να κοντράρεται με το γαλάζιο της θάλασσας. Σημειώνεται ότι το εστιατόριο θα ανοίγει από το μεσημέρι και η κουζίνα του θα κλείνει αργά το βράδυ, ενώ θα υπάρχει και υπηρεσία “Take away”.

info
Λ. Σταυρού – Κιονίων, Τήνος, www.farmabralou.gr
Καθημερινά 13:30-00:00.