Ένα φανταστικό μενού γνωριμίας προσφέρει το γιαπωνέζικο Tomoe στο Κεφαλάρι για τους λάτρεις του σούσι και όχι μόνο. Εμείς το δοκιμάσαμε και σας μεταφέρουμε την εμπειρία…

Το μενού σερβίρεται από Τρίτη έως και Πέμπτη από τις 19:00 έως τις 21:00 και τις Κυριακές όλη μέρα και περιλαμβάνει 4 λίστες από τις οποίες επιλέγεις ένα πιάτο με στάνταρ κόστος τα 24 ευρώ. Όλες οι επιλογές είναι από τον κατάλογο και περιλαμβάνουν πιάτα τόσο για τους λάτρεις του σούσι όσο και γι’ αυτούς που δεν το αγαπούν καθόλου, αλλά θέλουν να γευτούν κάτι διαφορετικό και εξωτικό.

Cheviche1LOW

Ξεκινάμε με τρυφερά φασολάκια σόγιας ατμού με θαλασσινό αλάτι ή ταρτάρ σολομού με αβοκάντο, φρέσκο γουασάμπι και μπρικ. Συνεχίζουμε με το σουβλάκια κοτόπουλου τεριγιάκι ή τα dumplings πάπιας με κοτόπουλο και λαχανικά.

Από την τρίτη λίστα επιλέγουμε το τραγανό φιλέτο σολομού με σάλτσα τεριγιάκι και ρύζι ατμού ή τις γαρίδες και τα λαχανικά τεμπούρα με σόγια σος. Αν έχετε τη δυνατότητα δοκιμάστε όμως και το ολοκαίνουργιο buta -το τραγανό ψαρονέφρι με γλυκοπατάτα, σόγια και τζίντζερ, που είναι φοβερό (εκτός οικονομικού μενού όμως).

tataki1LOW

Δεν γίνεται να πας στο Tomoe, όμως και να μην δοκιμάσεις τις εκπληκτικές γυαλιστερές με τσίλι και χυμό γιούζου. Και επειδή σε ιαπωνικό είμαστε να μην πάρουμε και sushi rolls ή shasimi και nigiri; Η ποικιλία αλλά και η ποιότητα είναι φοβερή και οφείλεται εν πολλοίς τόσο στον Χρόνη Δαμαλά (επιμέλεια) όσο και στον νεότατο -μόλις 25 ετών- σεφ Παναγιώτη Φλάκα, που παίζουν τις ιαπωνικές γεύσεις στα δάχτυλα.

Όσο για το τέλος; Το Tomoe έχει επιδόρπια που σε στέλνουν στα ουράνια, όπως το namelaka -η λευκή σοκολάτα με φρέσκες φράουλες μπισκότο αμυγδάλου και κουμκουάτ, αλλά και η crème brûlée με γεύση πράσινο τσάι. Όμως αν επιλέξεις το μενού οι επιλογές είναι ανάμεσα σε σορμπέ, παγωτό και Mochi παγωτό, που είναι εξίσου πολύ καλά.

tomoe in

Στο μενού δεν περιλαμβάνονται ποτά αλλά αξίζει να πάρεις ένα από τα μοναδικά cocktails που έχει επιμεληθεί για το Tomoe ο μοναδικός Αχιλλέας Καραουλάνης.

Τελικά το Tomoe μπορεί ακόμη να μην έχει κλείσει χρόνο αλλά σίγουρα έχει μπει για τα καλά στη λίστα τα αγαπημένα μας, ενώ δεν σταματάει να μας ενθουσιάζει με το μενού του.

info
Tomoe, Γορτυνίας 11 & Δαγκλή, Κηφισιά, τηλ. 210 8013553.
Menu Γνωριμίας: 4 πιάτα κάθε Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη από τις 19:00 έως τις 21:00 και τις Κυριακές όλη μέρα. Κόστος: 24 ευρώ.