Το νόστιμο θαλασσινό εστιατόριο διανύει την καλύτερή του στιγμή, με τον Γιάννη Στανίτσα να επιμελείται το νέο του μενού, που πλέον γίνεται πιο δημιουργικό και ενδιαφέρον….

traganoskavouras_small

Μια επίσκεψη αρκεί για να βάλεις τον Τραγανό Κάβουρα στα αγαπημένα σου. Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να δοκιμάσεις εκείνο το μαύρο -με ψωμάκι από μελάνι σουπιάς- burger από καβούρι τηγανισμένο σε αλεύρι καλαμποκιού με τηγανητή κάπαρη και παραδοσιακή tartar sauce και να μην ξαναγυρίσεις για να το ξαναγευτείς. Είναι τολμηρός ο νέος κατάλογος του ψαροφαγικού εστιατορίου του Περιστερίου, που με το όνομά του μας θυμίζει τον φίλο του Μπομπ του Σφουγγαράκη -εμείς οι μαμάδες ξέρουμε- γι’ αυτό και μας αρέσει. Άλλωστε ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Στανίτσας, που έχει επιμεληθεί το καλοκαιρινό μενού, φημίζεται για τη δημιουργική του ματιά και τις εντυπωσιακές του συνθέσεις, που εκτελεί εξίσου πετυχημένα ο chef de cuisine Γιάννης Λιβανός. Σαν τους καβουρολουκουμάδες, τα αφράτα λουκουμαδάκια καβουριού με φέτα, άνηθο και βασιλικό ή τον άπαιχτο μουσακά καραβίδας, που κάνουν με κιμά καραβίδας (!) με λαχανικά και φρέσκια σάλτσα ντομάτας, ψητές μελιτζάνες και κρέμα μπεσαμέλ με άρωμα μπισκ καραβίδας. Ένα κλασικό μαμαδίστικο πιάτο σε πεντανόστιμη θαλασσινή παραλλαγή, που αξίζει βραβείο!

traganoskavouras_shrimp kebap_small

Έχει και άλλα ενδιαφέροντα ο κατάλογος που αξίζει να δοκιμάσετε, αν πάτε. Για παράδειγμα, όλη η παρέα ξετρελάθηκε με την υγιεινή Καβουροσαλάτα, που συνδυαζόταν ευρηματικά με τραγανή κινόα, αβοκάντο και αρωματικό λαδολέμονο ή με τα mini κεμπάπ γαρίδας, που έρχονται πάνω σε αραβικές πιτούλες με μια υπέροχη σάλτσα από ταχίνι. Νόστιμα πιάτα, που θυμάσαι και αφού φύγεις.

tk_kritharoto soupia

traganoskavouras_fava_small

Ασφαλώς από το μενού δεν λείπουν και κλασικές γεύσεις, όπως και αγαπημένα ελληνικά ορεκτικά, όπως το κριθαρώτο με σουπιές, η Σαντορινιά φάβα με καραμελωμένα κοκκάρια σε κρασί Βινσάντο (αν ήταν και ζεστή θα ήταν ακόμα καλύτερη) και η Τριλογία λευκού ταραμά (λευκή, μαύρη με μελάνι σουπιάς και με ψητή πιπεριά Φλωρίνης). Αν προτιμάτε τις καθαρές γεύσεις και τα ψάρια κατευθείαν από τη θάλασσα, θα βρείτε πολύ τρυφερό ταρτάρ τόνου με περγαμόντο και σαφράν τσίλι οξύμελο, Καρπάτσιο από λαυράκι με σταμναγκάθι τουρσί και κρέμα από μαυρομάτικα και μοσχολέμονο, καθώς και ολόφρεσκα ψάρια ημέρας και θαλασσινά, που παραλαμβάνονται καθημερινά από νησιά του Αιγαίου και από τη Χίο που είναι ο τόπος καταγωγής του ιδιοκτήτη Γιάννη Στεβή.

traganoskavouras_tartar_small

traganoskavouras_carpaccio lavraki_small

Συνολικά, ο Τραγανός Κάβουρας μάς άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις και σίγουρα θα ξαναπάμε.

info
Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 78-80, Περιστέρι, τηλ. 210 5731544, www.traganoskavouras.gr. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη με Κυριακή 13:00 – 01:00. Δευτέρα κλειστά (εκτός αργιών).