Το Galaxy Bar & Restaurant προτείνει ένα νέο, καλοκαιρινό μενού, που μας βάζει σε διάθεση διακοπών. Δίπλα του και μία νέα λίστα κοκτέιλ, που απολαμβάνουμε με θέα στην Ακρόπολη.

Ο Executive chef του Hilton Κώστας Αθανασίου και ο Galaxy chef Γιώργος Καπέρδας, έχουν εμπνευστεί από ελληνικά καλοκαιρινά πιάτα, προσθέτοντας παράλληλα και τη δική τους gourmet πινελιά, που τα κάνει ταυτόχρονα οικεία και ενδιαφέροντα. Ανάμεσα τους βρίσκουμε πιάτα όπως χταπόδι ψητό με BBQ σος, χορτόπιτα με κέιλ, σαρδέλες ψητές και ταραμοσαλάτα με αβοκάντο, γαρίδες jumbo με ντιπ από «σος σαγανάκι» και φέτα και μπριάμ λαχανικών με ξηρούς καρπούς. Για επιδόρπιο πάλι, προτείνουν πανακότα με γάλα καρύδας και σουμάδα και cheesecake φράουλας με ανθότυρο και coulis από τσάι του βουνού.

Η λίστα των κοκτέιλ είναι εμπνευσμένη από το σύμπαν και τους πλανήτες. Το ταξίδι στο Galaxy bar ξεκινάει με τη θεωρία του Big Bang, μια «έκρηξη» στο στόμα από κοκτέιλ με φυσαλίδες, όπως το Royal Nebula με σαμπάνια, βότκα και βατόμουρο. Δίπλα τους κοκτέιλ από παλαιωμένα αποστάγματα, ενώ μοριακή μιξολογία, τεχνικές sous vide και ζυμώσεις έχουν επίσης τη θέση τους στον κατάλογο με κοκτέιλ όπως το Newton’s Lab με τζιν σε κενό αέρος με πράσινο μήλο και φλούδες γκρέιπφρουτ ή η Dark Celery Margarita με τεκίλα αρωματισμένη με σέλινο, φυσικό χυμό λάιμ και σιρόπι αγαύης. Στην ορολογία του διαστήματος, Local Group είναι μια ομάδα κοντινών γαλαξιών στην οποία ανήκει και ο δικός μας και σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα κοκτέιλ με βάση τοπικά ελληνικά προϊόντα, όπως το Distant Tears με λικέρ μαστίχα, Aperol, βερμούτ και bitters σοκολάτας. Η ενότητα Tropical Circles τέλος, περιλαμβάνει εξωτικά κοκτέιλ, όπως το Curiosity με ρούμι, καρύδα και φρούτα του πάθους.

info
Hilton Athens, Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα, τηλ. 210 7281402.