Vegans της Ελλάδας ενωθείτε! Επιτέλους το Μοναστηράκι απέκτησε το δικό του αυστηρά χορτοφαγικό hotspot! Ακούει στο όνομα Vegan Nation και μέσα σε λίγες μόνο μέρες λειτουργίας του έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πλήθος θετικών αντιδράσεων και κριτικών.

nation5

Ο ιδιοκτήτης του, Alexandros Potter, από μικρός είχε εκτεθεί σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς και νοοτροπίες, αφού η μητέρα του είναι Ινδή, ο ίδιος γεννήθηκε στο Παρίσι, μεγάλωσε στο Λονδίνο και την Ελβετία, ενώ έζησε στην Ιρλανδία, την Βραζιλία και το Λος Άντζελες. Ερχόμενος λοιπόν στην Ελλάδα, συνειδητοποίησε πως έλλειπε από την αγορά ένα μαγαζί με οικονομικά, υγιεινά και αυστηρώς χορτοφαγικά πιάτα. “Ένιωθα ότι υπήρχε ένα κενό. Ειδικά σε ένα μέρος όπως η Ελλάδα, όπου υπάρχουν τόσοι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι. Είδα ότι οι Έλληνες είναι πολύ ρηξικέλευθοι και πρόθυμοι να δοκιμάσουν κάτι καινούριο, ενώ ξέρουν να εκτιμούν το καλό πράγμα”, λέει χαρακτηριστικά.

nation8

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, που δεν υπάρχει ήδη. Ένα μαγαζί από όπου μπορείς να πάρεις ποιοτικό, υγιεινό φαγητό γρήγορα και να είναι 100% φυτικό», σχολιάζει ο chef Νίκος Γαϊτάνος, που επιμελήθηκε το menu. «Έχουμε δημιουργήσει μια multi cultural κουζίνα, με συνταγές από το Μεξικό, την Ασία, την Αφρική και όλο τον κόσμο, γιατί στην ουσία η vegan κουζίνα συνδυάζει φυτικές συνταγές από όλες τις κουζίνες», συνεχίζει.

nation6

Στο Vegan Nation, όλες οι τροφές είναι 100% φυτικές και υγιεινές, και όλα τα πιάτα μαγειρεύονται επί τόπου με φρέσκα, λαχταριστά υλικά. Εκεί μπορεί κανείς να βρει επιλογές για πρωινό, όπως λαχταριστά σάντουιτς και χυμούς, να απολαύσει το μεσημεριανό του επιλέγοντας από μια ποικιλία πιάτων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χορτοφαγικό γύρο, μουσακά, σουτζουκάκια, σούπες ή ακόμη και κάρι ή χούμους. Πέρα όμως από αυτά, εκεί μπορεί κανείς να βρει σνακ, όπως κρουασάν και ωμοφαγικές μπάρες δημητριακών, αλλά και γλυκά, όπως τιραμισού και cheesecake. Τα μόνα προϊόντα που παράγονται εκτός του μαγαζιού είναι οι χυμοί, οι οποίοι παρασκευάζονται καθημερινά από το Βαζάκι στο Χαλάνδρι και οι πίτες, οι οποίες φτιάχνονται από τον Θεσσαλονικιώτικο Τροφέα.
nation2

Η επιτυχία του μαγαζιού είναι ήδη πολύ μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη με τον Alexandro να σκέφτεται να ανοίξει παραρτήματα, ενώ το -επίσης οικολογικό- delivery με ποδήλατο να είναι στα άμεσα σχέδιά του. Εμείς απλά δεν βλέπουμε την ώρα να δοκιμάσουμε τα πιάτα του!

info
Ερμού 86, Αθήνα, τηλ. 210 322 6226.