Πάνω στην πιο κεντρική λεωφόρο της Καλλιθέας, στην Ελ. Βενιζέλου, υπάρχει ένα μαγαζί που θα σας κάνει να σταματήσετε. Τα φλιτζάνια που κρέμονται από το ταβάνι θα τραβήξουν την προσοχή σας και θα σας κάνουν να περάσετε το κατώφλι του.

italus

Μπαίνοντας πιο μέσα, το βιομηχανικό, προσεγμένο του σκηνικό αποπνέει μια ζεστασιά και φιλικότητα και συμπληρώνεται από έναν εσωτερικό «κήπο»- όπου μόνο εκεί επιτρέπεται το κάπνισμα- με ένα επιβλητικό φωτιστικό από σωλήνες. Στο Italus θα σταματήσετε για έναν καφέ που θα εξελιχθεί σε σνακ ή για ένα χαλαρό ποτό μετά το γραφείο. Το μενού του έχει επιμεληθεί ο Μr Cool Artisan, ήτοι Γαβριήλ Νικολαΐδης, ο οποίος συνδυάζει τις ελληνικές γεύσεις με εκείνες της Ιταλίας και κινείται στη λογική του street food. Του προσεγμένου, όμως, street food που μπορεί να είναι μια γρήγορη λύση αλλά όχι πρόχειρη.

italus7

Το Italus ξεκινά από το πρωί να σερβίρει ομελέτες φούρνου που έρχονται σε ένα όμορφο τηγανάκι και μπορούν να συνδυαστούν με τους φυσικούς χυμούς που ετοιμάζονται στο λεπτό. Χορταστική πρόταση είναι και το ανοιχτό κρουασάν με τηγανητό αβγό, αβοκάντο και φέτα όπως επίσης και το bagel με προσούτο αλλά και το panino. Τη δε focaccia θα τη βρείτε από την πιο λιτή και απλή μορφή της, margherita με μείγμα τυριού και ντοματίνια, μέχρι πιο πλούσιες εκδοχές, όπως με μπέικον και καπνιστό μπούτι αλλά και με κρέμα πεκορίνο, λάδι τρούφας, φρέσκα μανιτάρια και πιπεριά. Χορταστική επιλογή είναι και το cannolo είτε με μοσχάρι Δράμας, καραμελωμένα κρεμμύδια και τσένταρ είτε με φιλέτο κοτόπουλο, καραμελωμένα μανιτάρια και μείγμα τυριών.

italus pizza

Τέλος, στην κατηγορία pizza υπάρχει η επιλογή της pizzeta. Πρόκειται για μια διπλή τορτίγια που γεμίζεται με μείγμα τυριών και μετά «στολίζεται» με αλλαντικά, τυριά, αβγό και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, η οποία ψήνεται για λίγο στο φούρνο μέχρι να αποκτήσει μια πιο τραγανή υφή.

italus3

italus5

Στα γλυκά τώρα, σίγουρα τα pancakes με τις πλούσιες και λαχταριστές κρέμες -εκείνη της nutella και του mascarpone κερδίζουν τις προτιμήσεις- είναι μια σίγουρη επιλογή, αλλά υπάρχουν και απολαυστικές τούρτες και σοκολατένια εδέσματα που μπορείτε να πάρετε για το σπίτι φεύγοντας. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε espresso ή cappuccino σε choco cup, ένα φλιτζάνι βάφλας με επικάλυψη σοκολάτας, που τρώγεται ολόκληρο όταν τελειώσει το ρόφημά σας!

info
Ελευθερίου Βενιζέλου 104, Καλλιθέα, τηλ. 2109512341.