Στη γειτονιά που δεν χορταίνει ποτέ και δεν περνά ούτε εβδομάδα χωρίς κάτι νέο να γαργαλίσει δελεαστικά την όρεξή σου, το Just Made 33 είναι ένα all day μαγαζί με νοστιμότατη αιτία.

JM-1

Ο Τόλης Κρούστης, για δεύτερη φορά στην καριέρα του, ζητά από τον Ανδρέα Λαγό να τον βοηθήσει με το μενού, ο Αντώνης Καργιώτης επιμελείται τα σπάνια χαρμάνια του καφέ, ο Θανάσης Χασιώτης μαγειρεύει και η Μπέκυ Σιάχου ή αλλιώς το κορίτσι που μαγειρεύει στην εκπομπή μου όλες τις συνταγές των σεφ καλύτερα κι από κείνους, σκαρώνει τα μαγικά γλυκά που είναι και η αδυναμία της.

DSC9084

Στο “πόδι” επιλέγεις ένα από τα πιο πρωτότυπα τόσο στη γεύση όσο και στην παρουσίαση -έργο τέχνης- σάντουιτς, όπως λέμε κρουασάν με σπανάκι σοτέ, φέτα, βραστό αβγό και αρωματικό ελαιόλαδο ή τορτίγια wrap με ηλιόσπορο, κινόα, κολοκυθόσπορο, κράνμπερις, καρύδια, τζίντζερ, ρόκα και πάστα αβοκάντο. Και μέχρι να σου το ετοιμάσουν δροσίζεσαι και με μια σπιτική λεμονάδα.

DSC8998

Από την κουζίνα, ο Θανάσης μάς στέλνει μια σαλάτα κινόα, κράνα, δυόσμο και cottage cheese για το ελαφρό του θέματος. Εμείς, όμως, ήδη παραληρούμε με μια τάρτα με μπρόκολο, ανθότυρο και έμενταλ και τη νοστιμότερη σπιτική, τραγανή, βουτυράτη, βέρα παριζιάνα ζύμη που έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά και με ένα ζεστό σάντουιτς κοτόπουλο με υπέροχο ψωμάκι από τον φούρνο του Τάκη στην Ακρόπολη -που πάνω του λιώνει μαστιχωτά το τσένταρ-, ένα λαχταριστό αυθεντικό, τραγανό λαχματζούν κι ένα εξίσου θείο πεϊνιρλί με σπιτική ζύμη.

DSC9021

Όλοι μου μίλησαν με πάθος για τα μπέργκερ και τις μακαρονάδες που δεν δοκίμασα, ευελπιστώ να επιστρέψω για παπαρδέλες με μοσχαράκι ραγού. Αλλά να μη δοκιμάσω και τη μαγική μους σοκολάτα της Μπέκυς ή τη ζεστή μπουγάτσα της;

info
Eυαγγελιστρίας 33, Αθήνα, τηλ. 215 5258062.