Έχοντας μεγάλη εμπειρία στους Κρήτες παραγωγούς και τα προϊόντα τους, η οικογένεια Χαλκιαδάκη, της γνωστής κρητικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, φέρνει τις πιο εκλεκτές γεύσεις της Κρήτης στην Αθήνα.

Ο λόγος για τα δύο παντοπωλεία Χαλκιαδάκης Γεύσεις Κρήτης σε Γλυφάδα και Χαλάνδρι, στα οποία βρίσκουμε μια εντυπωσιακή ποικιλία αποκλειστικά κρητικών προϊόντων.

γλυφάδα

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα τυριά, όπως γραβιέρες, ξινή μυζήθρα, ξύγαλο Σητείας και πηχτόγαλο Χανίων, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά και ειδικά το αβοκάντο και οι μπανάνες Άρβης, αλλά και τα κρεατικά (αρνί, κουνέλι, χοιρινό, κοτόπουλο και κόκορας).

tiria

Για τους λάτρεις των κρητικών συνταγών υπάρχουν έτοιμες κατεψυγμένες πίτες με ξινή ή γλυκιά μυζήθρα, χορτόπιτες, μαραθόπιτες και λυχναράκια. Τα παξιμάδια, το απάκι, το ξιδάτο λουκάνικο και τα σαλιγκάρια συνοδεύουν εξαιρετικά τα κρασιά και την τσικουδιά και τα βρίσκουμε όλα στα ράφια των δύο παντοπωλείων, σε προσιτές τιμές.

εσωτερικο

Στην τελευταία μου επίσκεψη ξεχώρισα επίσης τη μαρμελάδα ελιάς, την παξιμαδόκουπα ή αλλιώς το παξιμαδένιο καλαθάκι, στο οποίο σερβίρουμε σαλάτα ή φαγητό, αλλά και τα προϊόντα με χαρούπι, όπως ζυμαρικά, πραλίνα και υποκατάστατο καφέ.

Εξαιρετική επιλογή και για τις ημέρες των εορτών, για να δώσουμε μία παραδοσιακή νότα με άρωμα και γεύσεις Κρήτης στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

info
Α. Παπανδρέου & Μ. Μπότσαρη 1, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8947832 &
Α. Παπανδρέου 68, Παπανικολή & 25ης Μαρτίου 39, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6893495.