Πολύ κεντρικά και κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό, στο Νέο Ηράκλειο, υπάρχει ένα κατάστημα, το οποίο θυμίζει κάτι από τα παλιά. Πρόκειται για το «Ελλήνων γη», στο οποίο μπορεί κάποιος να βρει ποιοτικά παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, που μάλιστα γίνονται και delivery! Με πολύ μεράκι και φροντίδα από τη Σοφία Βρεττάκη, το «Ελλήνων γη» προσφέρει προϊοντα, που προέρχονται κυρίως από μικρές μονάδες, εξασφαλίζοντας, έτσι την ποιότητα και την μοναδικότητα κάθε είδους. Ας γνωρίσουμε, όμως τη «φιλοσοφία» του μαγαζιού και τι μπορούμε να βρούμε σε αυτό.

Το κατάστημα εκ πρώτης όψεως παραπέμπει σε παλιό παντοπωλείο. Μπαίνοντας μέσα κάποιος και συνομιλώντας με τους ανθρώπους του θα αντιληφθεί αμέσως το οικογενειακό κλίμα που είναι διάχυτο στην ατμόσφαιρα. Πρόκειται για ένα κατάστημα με ταυτότητα, που οι κάτοικοι της περιοχής -και όχι μόνο- εμπιστεύονται τα τελευταία δύο χρόνια. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος αντιμετωπίζουν κάθε πελάτη ως μία ξεχωριστή «ιστορία» προκειμένου να τον βοηθήσουν στις επιλογές του και να του προσφέρουν αυτό που πραγματικά θέλει και του ταιριάζει.

Όλα αυτά βέβαια συνοδευμένα από την άριστη ποιότητα των προϊόντων, που υπάρχουν στο μαγαζί. Τα τυριά εδώ έχουν άρωμα Ελλάδος, χαρακτηριστικό παράδειγμα η γραβιέρα Κρήτης, αλλά και το «Τσανακοτύρι» από αιγοπρόβρειο γάλα. Φυσικά, μπορείτε να βρείτε κι άλλα είδη, όπως το καπνιστό τυρί ή και τα πιο κλασικά, που υπάρχουν στο εμπόριο. Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και το «Τσαλαφούτι», το οποίο είναι, μαλακό, κρεμώδες τυρί για άλειμμα παρασκευασμένο από πρόβειο γάλα. Εύγευστο και θρεπτικό μπορεί να γίνει η νέα καθημερινή σας συνήθεια, καθώς μπαίνει από το τοστ μέχρι το μαγειρευτό. Επιπλέον, η κατηγορία των αλλαντικών στο μαγαζί αυτό έχει μια ξεχωριστή σημασία, καθώς είναι όλα τόσο προσεγμένα, ώστε να έχουν κάτω από 1% λιπαρά. Σαλάμια κλασικά, αλλά και με πιο ιδιαίτερες πικάντικες γεύσεις, όπως τα «Καραμελωμένα» απογειώνουν τον ουρανίσκο και συνιστούν αδιαμφισβήτητα την ιδανική πρόταση για τις γιορτές.

Στο «Ελλήνων γης» μπορείτε να βρείτε ανάμεσα σε άλλα και μαναβική, από εκλεκτά φρούτα και λαχανικά, μέχρι φρέσκα όσπρια, ελιές, λάδι και διαλεχτές σταφίδες. Θα βρείτε ακόμα σπιτικό χειροποίητο φύλλο για πίτες, φρέσκες πίτσες, ταχίνι, αλλά και τη μπίρα Ζέος, που δεν επιδέχεται παστερίωση.

Για καλή μας τύχη εδώ και λίγο καιρό η Σοφία μάς φέρνει έτοιμες τις πίτες, κι έτσι μπορούμε πλέον να βρούμε φρεσκοψημένη παστουρμαδόπιτα, σουτζουκόπιτα, αλλά και μια νέα πρόταση, την πασουμόπιτα! Και επειδή μόττο του μαγαζιού είναι το «δίπλα στον πελάτη», το «Ελλήνων γη» προσφέρει ανάμεσα στα άλλα βοήθεια στις νοικοκυρές ώστε να συνθέσουν με επιτυχία τα εορταστικά τους τραπέζια αλλά και τα εορταστικά τους καλάθια, με κάθε λογής νόστιμα καλούδια! Όσο γι αυτούς που δεν έχουν καθόλου χρόνο να πάνε από εκεί, μπορούν απλώς να δώσουν την παραγγελία σας τηλεφωνικώς και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα την έχουν κατ’ οίκον! Deli delivery δηλαδή!

info
«Ελλήνων γη», Νεοτητος 6, Νέο Ηράκλειο Αττικής, τηλ. 210 2814171. Bρείτε το μαγαζί στο https://www.facebook.com/Ellinon.Gi/