Όσοι αγαπούν το φρέσκο ψάρι, αλλά δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα να το καθαρίσουν και να το μαγειρέψουν πόσο μάλλον να ανάψουν κάρβουνα και να το ψήσουν ή να το τηγανίσουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις μυρωδιές στο σπίτι, έχουν κάθε λόγο να χαίρονται.

psaria 2

Κυριακή μεσημέρι κατεβαίνω αμέριμνη και φουλαριστή την Αμφιθέας με κατεύθυνση θάλασσα. Το φανάρι με σταματάει και βλέπω στα δεξιά μου την τεράστια ταμπέλα “Ψαραγορά Αμφιθέας”. Κάνω το αυτοκίνητο δεξιά με προσοχή, ευτυχώς βρήκα πάρκινγκ και μπαίνω με το δεξί στο μαγαζί. Έχει μόλις μια εβδομάδα που έχει ανοίξει και είναι ανοιχτό καθημερινά ακόμα και την Κυριακή.

psaria

Σε πρώτη ανάγνωση ενθουσιάστηκα με την ποικιλία -στη δευτερη διαπίστωσα πως δεν πουλάει μόνo ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά για να τα πάρεις σπίτι σου, μπορούν να τα καθαρίσουν, να τα ψήσουν ή να τα τηγανίσουν και να στα φέρουν έτοιμα στην πόρτα σου. Με 2 ευρώ μόνο επιβάρυνση το κιλό. Η Μαρία Κωνσταντάρα ύστερα από 20 χρόνια στο catering του αεροδρομίου κάνει το μεγάλο επιχειρηματικό της βήμα και είναι πολύ αισιόδοξη.

20151004_151404

Υπεύθυνος για τα ψησίματα, αλλά και για την φοβερή κακαβιά και το μυδοπίλαφο – άρα και κάποια μαγειρευτά- ο Λάμπρος Μακρυγιάννης, γνωστός και ως “Καβουράκιας”, τρισέγγονο του στρατηγού Μακρυγιάννη μαθαίνω. Είναι σίγουρο ότι θα με κάνουν πελάτισσα γιατί πολύ μου αρέσει το σενάριο να διαλέξω το ψάρι μου κατεβαίνοντας στη θάλασσα και γυρίζοντας το μεσημέρι να το πάρω μαζί μου ψημένο.

info
Πληροφορίες, Λ.Ελευθερίας (Αμφιθέας) 31, Άλιμος, τηλ. 2109838668. Αντίστοιχα καταστήματα υπάρχουν επίσης στη Γλυφάδα, Γούναρη 55, τηλ. 210 9600006, στο Χαλάνδρι, Λ. Πεντέλης 74, 2106813030 και σε έναν περίπου μήνα θα ανοίξει και στην Κηφισιά, στο χώρο που ήταν παλιά τα Γουρουνάκια της Κηφισιάς.