Το κατάστημα του Τυροκομείου Κωσταρέλου στο Κολωνάκι διευρύνει τις ενδιαφέρουσες προτάσεις του δίνοντάς μας μερικούς ακόμα λόγους για να το επισκεφτούμε.

Το ολοκαίνουριο, εμπλουτισμένο μενού περιλαμβάνει και μια πρόταση που οι λάτρεις των τυριών θα αγαπήσουν. Πρόκειται για το fondue με ελληνικά τυριά, το οποίο θα γευτείτε με φρυγανισμένο ψωμί που βυθίζεται στο υπέροχα λιωμένο κρεμώδες ζεστό τυρί συνοδευόμενο επιλεκτικά από ψητές πατάτες, μανιτάρια ψητά ραντισμένα με λάδι τρούφας, χοιρομέρι ψητό, καπνιστό κοτόπουλο ή μοσχάρι με πιπέρια. Μη διστάσετε να συμβουλευτείτε το άρτια ενημερωμένο προσωπικό για τις επιλεγμένες οινικές επιλογές που αναδεικνύουν καλύτερα το γευστικό αποτέλεσμα. Μια φίνα, φρουτώδης Μαλαγουζιά λ.χ του Κτήματος Παπαγιαννάκου είναι ιδανική για την περίπτωση.

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ-ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ_ΚΟΛΩΝΑΚΙ_3

Θα λατρέψετε το fondue από βουτυράτο πινακωτύρι, γραβιέρα, κασέρι Μουζακίου και Μετσοβόνε, με την ακαταμάχητα καπνιστή γεύση του Μετσοβόνε να καθορίζει τον σχετικά ήπιο γευστικό του χαρακτήρα ενώ αν προτιμάτε πιο έντονες γεύσεις, μάλλον θα καταλήξετε στο fondue από σκληρή και μαλακή φέτα, λάδι τρούφας και καρύδια. Βέβαια, η αυστηρά ελληνική προσωπικότητα της φέτας αναζητά ένα ίσως ένα πιο οικείο αρωματικό ταίρι όπως λ.χ θυμάρι, ρίγανη ή δεντρολίβανο που να μην καλύπτει τα οργανοληπτικά της χαρακτηριστικά, όμως και το λάδι τρούφας της ταιριάζει μια χαρά. Η πρόταση με πινακωτύρι, δική τους γραβιέρα και φραγκοσυριανή είναι η πιο ήπια απ ‘όλες και αν θέλετε να «πατήσετε» στα σίγουρα, μάλλον θα την προτιμήσετε.

Μια επίσης δελεαστική πρόταση που αξίζει να δοκιμάσετε είναι και η δημιουργία ενός πλατό τυριών με προσωπικές σας επιλογές από 20 εκλεκτά τυριά του τυροκομείου Κωσταρέλου. Για του λόγου το αληθές, φέτα βαρελίσια 12μηνης ωρίμανσης, φέτα βαρελίσια μαλακή, παλαιωμένο κεφαλοτύρι 24 μηνών, μαεστήρι με θρούμπι ή πιπέρι, μελίπαστο, τσαλαφούτι και γραβιέρα Τήνου είναι μερικές από αυτές.

info
Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, τηλ: 210 7259000