Τα εκλεκτά αλλαντικά Δράμας συναντούν τα φρέσκα λαχανικά, τα γευστικά τυριά, τις σπιτικές σος και τα τραγανά ψωμάκια, φουρνίζονται και το αποτέλεσμα είναι τα πιο νόστιμα και χορταστικά σάντουιτς που έχουμε δοκιμάσει.

Όλα αυτά στο Σαν Φρανσίσκο, όχι της Καλιφόρνια, αλλά του Μεταξουργείου, σε ένα πολύχρωμο μαγαζί με ζωγραφισμένο στην πρόσοψη το πιο χαρακτηριστικό σύμβολο του Σαν Φρανσίσκο – μία κρεμαστή γέφυρα. Από την πρώτη δοκιμή καθιερώνεται πρώτο-πρώτο στις επιλογές για street food και εάν το σάντουιτς θεωρείται “βρώμικο” εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πιο εκλεκτά του είδους.

SAN-FRANSISCO_035

Ο Βασίλης είναι αυτός που είχε την ιδέα για τη δημιουργία του, καθώς ως φοιτητής είχε δουλέψει σε σαντουιτσάδικο στο Σαν Φρανσίσκο, σήμερα όμως η ομάδα αριθμεί 6 άτομα, που είναι κάτι παραπάνω από συνάδελφοι.

Τα σάντουίτς τους, που φέρουν ονομασίες από γειτονιές του Σαν Φρανσίσκο, καλύπτουν όλα τα γούστα. Εμείς δοκιμάσαμε και ερωτευτήκαμε το “Μπέι Βιου” με γαλοπούλα με πάπρικα, σος μέλι-μουστάρδα, αβοκάντο και γκούντα. Εξαιρετικά και το “Αλκατράζ” με χοιρινό με βότανα, το “Σίβικ Σέντερ” με κεφτεδάκια, το “Σάνι Σάιντ” με αυγό μάτι και το χορτοφαγικό “Νόε Βάλλεϊ” με κουνουπίδι ψητό. Όλα τα σάντουιτς περιέχουν σάλτσα “Σαν Φρανσίσκο”, ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι ψημένο και τουρσί αγγούρι-πιπεριά, τα ψωμάκια είναι τσιαπάτα λευκή και μαύρη ή παραδοσιακό γαλλικό καμπαγιού, ενώ αυτό που απογειώνει τη γεύση είναι ότι όλα φουρνίζονται και τίποτα δεν μπαίνει σε τηγάνι ή τοστιέρα.

Μην το σκέφτεσαι, να πας!

info
Κεραμεικού 99, Αθήνα, τηλ. 215 5512845.