Ένα παντοπωλείο νέας γενιάς, αυτό της οικογένειας Κολλιού, που εξελίσσεται αισθητικά φέρνοντας ταυτόχρονα και του πουλιού το γάλα στα ράφια του, κρατώντας χαμηλούς τους τόνους και τις τιμές.

DSC_0005

DSC_0014

Λαχταριστά καρβέλια προζυμένιου ψωμιού που ψήνεται στον ξυλόφουρνο, από τη Χαλκίδα ή το Κάτω Σούλι του Μαραθώνα, ψωμί αγιορείτικο και ζέας. Μεγαλύτερη ποικιλία από μέλια και βασιλικούς πολτούς δεν θα βρεις αλλού. Όλος ο ελληνικός μελένιος χάρτης. Το ίδιο ισχύει και για τους απανταχού της Ελλάδας χαλβάδες, χαλβαδόπιτες και ταχίνια.

DSC_0002

DSC_0016

Πλάι τους, μια ατέλειωτη γκάμα από ελληνικό παξιμάδι, κουλουράκι ή αρτοσκεύασμα. Και, φυσικά, όλη η απέραντη γκάμα σε κατεψυγμένες ζύμες της οικογένειας Κολιού -εξαίρετο το χειροποίητο φύλλο λαδιού-, από γιούφκα μέχρι σφολιάτα, έτοιμα όλων των λογιών τα πιτάκια και τις πίτες, από κρητικό καλιτσούνι μέχρι σκοπελίτικη στριφτόπιτα. Λουκούμια, ζαχαρωτά, όσπρια, αποξηραμένα ελληνικά μανιτάρια, τσίπουρο Τυρνάβου, λάδια, τυριά, όπως τα σπάνια τυριά της Ίου, ικαριώτικα γλυκά και μελομακάρονα με ικαριώτικο μέλι. Ένα μαγαζί σαν ταξίδι στα πιο ψαγμένα της ελληνικής παραγωγής, λίγο σαν μουσείο γεύσης στο οποίο θα σε ξεναγήσουν με το χαμόγελο και όλη την προθυμία του παλιού μπακάλη της γειτονιάς.

Αθηνάς 35 και Αθηνάς 54, τηλ. 210 3241477