Ανακαλύψαμε ένα φοβερό, “πράσινο” κέικ, που δίνει φουλ ενέργεια σε αθλητές, ασθενείς αλλά και σε όλους μας που γονατίζουμε κάτω από το βάρος της καθημερινότητας και το οποίο, είναι ελληνική καινοτομία!

Πίσω από αυτό το θαυματουργό κέικ -το Feedback- κρύβεται ένας καθηγητής Βιοχημείας και Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μια αλευροβιομηχανία των Σερρών που αρνείται τα γενετικώς τροποποιημένα προϊόντα και πολλά χρόνια έρευνας. Η ιδέα γεννήθηκε όταν σε μια βόλτα του στην εξοχή, ο Δημήτρης Κουρέτας “μύρισε” το τυρόγαλο που πετούν οι βοσκοί μετά την παραγωγή των τυριών τους. Και να πώς ένα “απόβλητο” μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάτι ευεργετικό για μια ψαγμένη κοινωνία που δεν χορταίνει να αναζητά super foods, σταματώντας ταυτόχρονα την περιβαλλοντολογική ρύπανση και δίνοντας ένα επιπλέον εισόδημα στον κτηνοτρόφο.

Παγκόσμια καινοτομία, ο συνδυασμός πρωτεΐνης του γάλακτος με ένα μίγμα πολυμερισμένων και ελεύθερων σακχάρων, κάνει το Feedback ιδανική τροφή για κάθε καταπονημένο οργανισμό, αφού καταφέρνει να δημιουργήσει μέσα στο αίμα τις καλύτερες προϋποθέσεις απορρόφησης των πρωτεϊνών και των σακχάρων, μειώνοντας το σάκχαρο που γίνεται λίπος μέσα στο σώμα. Στα plus, το τυρόγαλο προέρχεται από πιστοποιημένα ζώα που εκτρέφονται χωρίς μεταλλαγμένες τροφές.

Η αλευροβιομηχανία Καπλανίδη ανέλαβε να μεταμορφώσει την πατέντα σε κάτι νόστιμο και ορεκτικό όπως ένα κέικ σοκολάτας. Πρόκειται για success story τόσο ηχηρό που ο αμερικάνικος στρατός σκέφτεται να αγοράσει όλη την ετήσια παραγωγή του.

info
www.feedbackshop.gr