Η ΕΒΓΑ φέτος γίνεται 80 και φτιάχνει το καλοκαίρι μας με ένα νέο vintage, ακαταμάχητο «ξυλάκι», που φέρνει αναμνήσεις και γεύση από το παρελθόν, βασισμένο στην αυθεντική συνταγή του 1936.

Η καινοτομία που άφησε εποχή
Η ΕΒΓΑ ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που έφτιαξε παγωτό ξυλάκι, αλλάζοντας τα δεδομένα στην απόλαυση, καινοτομία που χάρισε στην εταιρεία αμέσως βραβείο ευρεσιτεχνίας! Σε μια εποχή που το παγωτό, λόγω έλλειψης των κατάλληλων συνθηκών παρασκευής και συντήρησης, κυκλοφορούσε χωρίς ελέγχους, προκαλώντας συχνά «στομαχικάς διαταραχάς», οι υπεύθυνοι του εργοστασίου έπρεπε να πείσουν ότι το δικό τους προϊόν ήταν όχι μόνο νόστιμο, αλλά και ασφαλές! Έτσι, ξεκίνησαν εκστρατείες ενημέρωσης, δημοσιεύοντας τις εγκρίσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους.

epeteiako-xylaki--ΕΒΓΑ

Σ’ εκείνο το πρώτο ξυλάκι, αμίμητο ήταν το περιτύλιγμα από μη αδιάβροχο χαρτί, που έπρεπε να το φουσκώσεις για να ξεκολλήσει πριν το ανοίξεις! Παράλληλα, η ΕΒΓΑ ήταν και η πρώτη εταιρεία που γέμισε τους δρόμους με παγωτατζήδες και τα καρότσια τους, τους περίφημους «αγγελιοφόρους του καλοκαιριού», που για να καλέσουν τους πελάτες τους φώναζαν το ιστορικό «έβγα να πάρεις ΕΒΓΑ».

«Ξυλάκι όπως παλιά»
Από τότε μέχρι σήμερα κύλησε… πολύ παγωτό στην ιστορία της ΕΒΓΑ με παγωτά που αγαπήθηκαν από γενιά σε γενιά, όπως η Καραμπόλα, το No 1, το Variete, το Status, το Scandal. Για να γιορτάσει λοιπόν τα 80 καλοκαίρια της, η ΕΒΓΑ διαλέγει να ξαναμοιραστεί στο σήμερα την πιο ιστορική της καινοτομία: Φτιάχνει το «Ξυλάκι όπως παλιά», βασισμένο στην αυθεντική συνταγή του 1936, με πλούσιο γάλα, αφράτη κρέμα γάλακτος, αβγά και αρωματική βανίλια. Χάρη στις 3 διαφορετικές, επετειακές vintage συσκευασίες, το «Ξυλάκι όπως παλιά» της ΕΒΓΑ γίνεται μια μικρή «χρονοκάψουλα», που ταξιδεύει τους λάτρεις του καλοκαιριού σε μια άλλη εποχή.