Δεν κατάγεται από τη Σαντορίνη, όμως όταν πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο νησί, το 1975, ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης το ερωτεύτηκε με πάθος.

selene

Έκανε τη Σελήνη (το εστιατόριο που εγκαινιάστηκε το 1986) σπίτι του και σκοπό της ζωής του να αναδείξει την τοπική γαστρονομία και τα προϊόντα της διεθνώς. Σε μια εποχή που όλοι ψάχνονταν και χάνονταν στα δαιδαλώδη μονοπάτια της διεθνούς γαστρονομίας, παλεύοντας με ξενόφερτα υλικά, ο ιδιοκτήτης της Σελήνης αγκάλιασε τις τοπικές συνταγές αλλά και τα προϊόντα, τη φάβα, το Ασύρτικο, το ντοματάκι, την άσπρη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι και την κάππαρη και μέσα από το εστιατόριό του, τούς έδωσε νέα πνοή, σεβόμενος πάντα την ελληνική παράδοση.

SELINI-575x315

Πιστός στον τόπο που τον υιοθέτησε πριν από 40 χρόνια, ορμώμενος πάντα από την άδολη αγάπη του για τις αγνές γεύσεις της σαντορινιάς γης, ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης κατάφερε να συσπειρώσει οινοποιούς, παραγωγούς, τυροκόμους, εστιάτορες, μαγείρους, δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες και να φτάσει σήμερα η Σαντορίνη να θεωρείται παγκοσμίως κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός, υποδεχόμενη τουρισμό όλο το χρόνο, όχι μόνο το καλοκαίρι.

Για το αστείρευτο πάθος, το σεβασμό στην παράδοση και τα προϊόντα της χώρας μας αλλά και το έργο που έχει προσφέρει στην ελληνική γαστρονομία, θα τον ξεχωρίζουμε πάντα!

info
Εστιατόριο Σελήνη, Πύργος, Σαντορίνη, τηλ. 22860 22249, www.selene.gr