Ο Μανώλης Σαρρής κατάφερε να αναδειχθεί ως ο νέος Master Chef και όπως ήταν αναμενόμενο όλοι θέλουμε να μάθουμε κάτι παραπάνω για τον μεγάλο νικητή.

Για αρχή ξέρουμε όσα μας είπε ο ίδιος για τον εαυτό του, όταν μας συστήθηκε στη διαδικασία των auditions. Ο Μανώλης λοιπόν είναι μόλις 26 ετών και κατάγεται από την Πάρο, ωστόσο στο MasterChef μας ήρθε από το Άμστερνταμ, μιας και εκεί ζει και εργάζεται τα τελευταία 4 χρόνια, όπου πήγε αρχικά για 6μηνη πρακτική αλλά τελικά έμεινε πολύ περισσότερο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef GR (@masterchefgr) στις

Τη μαγειρική την αγάπησε από τις γιαγιάδες του στην Πάρο, που του έμαθαν να μαγειρεύει, ενώ και οι γονείς του τον στήριξαν απόλυτα στην απόφαση του να ασχοληθεί επαγγελματικά. Η μαγειρική όμως φαίνεται ότι είναι στο DNA του, αφού όπως δήλωσε ο ίδιος στην πρώτη του συνέντευξη μετά τον τελικό, η μαμά του έχει ένα μικρό μαγαζί όπου φτιάχνει γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες με τοπικά προϊόντα, ενώ και ο πατέρας του αν και ηλεκτρολόγος είναι φοβερός μάγειρας.

Όταν βρισκόταν στη διαδικασία των auditions είχε πει ότι στο διαγωνισμό μαγειρικής πήγε για να το ζήσει, να δει μέχρι που μπορεί να φτάσει, να ανταγωνιστεί με πολύ καλούς μάγειρες και να μάθει από τους κριτές που όπως είχε πει, η άποψη τους τον ενδιαφέρει πολύ. Και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα ήταν αυτός που το έζησε περισσότερο από όλους και όχι απλά τους ανταγωνίστηκε, αλλά κατάφερε και να τους βγάλει όλους νοκ-άουτ, ακόμη και την επίμονη συμπαίκτριά του Σπυριδούλα, που φλέρταρε με τον τίτλο της πρώτης Ελληνίδας Master Chef.

Το ντεμπούτο του στον διαγωνισμό δεν ήταν και το καλύτερο, αφού μπορεί να κατάφερε να πάρει δύο ναι (από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και τον Σωτήρη Κοντιζά), που του εξασφάλισαν μία λευκή ποδιά και μία θέση στην επόμενη φάση, ωστόσο οι κριτές τον επέκριναν για τη στάση του, την οποία βρήκαν αλαζονική. «Είσαι το χαρακτηριστικό παράδειγμα του μάγειρα που έχει έπαρση, στέλνει σωρηδόν φωτογραφίες από το Άμστερνταμ στους φίλους του στην Ελλάδα που δουλεύουν σε ένα μικρότερο bistro και τους λέει τι φοβερός τύπος που είναι. Ακονίζει και καθαρίζει πολύ καλά τα μαχαίρια του γιατί τα αγαπάει υπερβολικά, σιδερώνει την ποδιά του και νομίζει βαθιά μέσα του ότι είναι πολύ καλύτερος από όσους δουλεύουν γύρω του», του είχε πει χαρακτηριστικά ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. «Σίγουρα έχω αυτοπεποίθηση αλλά δεν έχω τόση υπεροψία και αλαζονεία όση φάνηκε να έχω και ελπίζω να τους πείσω στη συνέχεια», δήλωσε αργότερα ο Μανώλης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef GR (@masterchefgr) στις

Και μπορεί η αρχή να μην υπήρξε η πιο ευνοϊκή, ωστόσο μέσα στο παιχνίδι κατάφερε να ξεχωρίσει με τα πιάτα του, να αναδειχθεί αρχηγός στις ομαδικές δοκιμασίες και φυσικά, εκτός από το μεγάλο έπαθλο του τελικού δεν ξεχνάμε ότι κατάφερε να κερδίσει ένα ακόμη χρηματικό έπαθλο, εκείνο των 10.000 ευρώ στο Silver Award. Εκτός από πολύ καλά πιάτα, ο Μανώλης μας χάρισε και μερικές αστείες στιγμές, όπως η αξέχαστη ατάκα του που… πέθανε τον Μίκη Θεοδωράκη -είχε παραποιήσει το τραγούδι «Όταν σφίγγουν τα χέρια», για να πει αμέσως μετά «Συγγνώμη Μίκη Θεοδωράκη, τρίζουν τα κόκαλα στον τάφο». Βέβαια ο ίδιος κατάλαβε αμέσως το λάθος του ή του το είπε κάποιος από την παραγωγή και αμέσως μετά το μάζεψε λέγοντας «ο Μίκης είναι πολύ ζωντανός και ελπίζω να μην βλέπει MasterChef γιατί τον σκοτώσαμε και σκοτώσαμε και τα τραγούδια του».

Και μετά το MasterChef τι; Θέλει πολύ να δουλέψει και έχει αποφασίσει να μείνει για ένα διάστημα στην Ελλάδα, ενώ όταν λάβει και το διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ θέλει να ταξιδέψει, προφανώς με την κοπέλα του, η οποία ταξίδεψε από το Άμστερνταμ στην Αθήνα για να είναι δίπλα του στον μεγάλο τελικό.