9.900 κύβοι στολίζουν την οροφή του εστιατορίου της Κηφισιάς Rakkan σε ένα εντυπωσιακό περιβάλλον με επίκεντρο τον ιαπωνικό μινιμαλισμό. Κάτι που υποστηρίζουν τα μάλα και τα fusion ιαπωνικά πιάτα του Naruse Fumiaki.

Πάμε για ελαφρύ γεύμα, για δείπνο μετά μουσικής και κοκτέιλ, ακόμα και για brunch Κυριακή μεσημέρι. Τόσο πολύ μας αρέσουν τα signature πιάτα του βραβευμένου ιάπωνα σεφ Naruse Fumiaki στο Rakkan bar restaurant. Ας δούμε, όμως, τι λέει για όλα αυτά ο ίδιος ο σεφ…

RAKKAN BAR LOUNGE RESTAURANT1

Πως θα περιγράφατε την κουζίνα σας;
Ομολογουμένως είναι μια δύσκολη ερώτηση. Ακόμα αναζητώ κι εγώ ο ίδιος την απάντηση σε αυτό αλλά θα τη χαρακτήριζα ως “euroriental”! Ένα πάντρεμα δημιουργικής, fusion προσέγγισης με επιρροές τόσο από την Ευρώπη όσο και από την Ιαπωνία και την Ασία γενικότερα. Δεν υπάρχει νομίζω μία κατηγορία κάτω από την οποία να εντάσσεται το ύφος των γεύσεων που αγαπώ να δημιουργώ και να προσφέρω.

rakkan chef

Ποιο ελληνικό συστατικό αγαπάτε περισσότερο και σας αρέσει να χρησιμοποιείτε στη μαγειρική σας;
Όλες οι ελληνικές πρώτες ύλες είναι συναρπαστικές και κρύβουν μια εξαιρετική νοστιμιά. Από αυτές ξεχωρίζω τις ελιές και το ελαιόλαδο, τα ελληνικά τυριά και πολλά από τα φρέσκα λαχανικά!

Ποιο από τα νέα “Rakkan signature dishes” πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει κάποιος και γιατί;
Δύσκολο πολύ να διαλέξω, αλλά θα έλεγα το Χιλιανό λαβράκι με πουρέ πατάτας και σάλτσα σαμπάνιας. Είναι ένα πιάτο που αντανακλά ξεκάθαρα την πορεία μου πάνω στο φαγητό. Ένα παραδοσιακό πιάτο, μαγειρεμένο με νέες τεχνικές και με μια προσέγγιση πολύ «ευρωπαϊκή» στη γεύση του!

Rakkan Χιλιανο λαβρακι με πουρε πατατας και σαλτσα σαμπανιας

Έχετε εργαστεί σε εστιατόρια που έχουν κερδίσει αστέρια Michelin και έχετε ταξιδέψει πολύ. Πως βλέπετε εσείς το μέλλον της γαστρονομίας και ποια θα λέγατε ότι είναι τώρα τα διεθνή trends στο φαγητό;
Όταν πρόκειται για το φαγητό παύουν να υπάρχουν σύνορα και όρια. Πλέον, κάθε κουζίνα χρησιμοποιεί προϊόντα και τεχνικές, δανεισμένα από όλες τις κουζίνες του κόσμου. Θα λέγαμε ότι βιώνουμε μια γαστρονομική παγκοσμιοποίηση και αυτό είναι πολύ θετικό. Ωστόσο αυτό σημαίνει πως σε διεθνή κλίμακα, για να φτιάξεις καλό φαγητό θα πρέπει να δείξεις σεβασμό και να γνωρίζεις πολύ καλά τη βάση και τις βασικές αρχές κάθε τοπικής κουζίνας.

info
Κηφισίας 238-240, Κηφισιά, τηλ. 210 8087941, www.rakkanrestaurant.gr