Πόσες συνταγές μπορείς να σκαρφιστείς βλέποντας μια συσκευασία ψωμιού στο σούπερ μάρκετ; Εάν εκεί που οι άλλοι βλέπουν τοστ, εσύ φαντάζεσαι 1002 μοναδικά, πρωτότυπα πιάτα, τότε είσαι ο τέλειος υποψήφιος νικητής για το 1o online παιχνίδι μαγειρικής «Bread Battles» της Καραμολέγκος!

Μαζί με τον σεφ Άκη Πετρετζίκη, η εταιρία μάς προσκαλεί να παίξουμε και να αποδείξουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες για να κερδίσουμε ένα ταξίδι για 2 άτομα στην εξωτική Μπανγκόγκ.

Κάπως έτσι και εμείς αποφασίσαμε να δηλώσουμε συμμετοχή! Και αφού προβληματιστήκαμε αρκετά σαν ομάδα, τελικά αποφασίσαμε να πειραματιστούμε με το #ΤοPsixaChallenge, δημιουργώντας μια συνταγή με το αγαπημένο μας Ψίχατοστ Καραμολέγκος. Ξέραμε ότι για να φέρουμε εις πέρας το challenge θα πρέπει η δημιουργία μας να περιέχει τυρί και βούτυρο. Έτσι, αφού έπεσαν πολλές προτάσεις στο τραπέζι, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα σάντουιτς με τυρί, ζαμπόν, βούτυρο και αβγό.

Αρχικά φτιάξαμε ένα αρωματικό βούτυρο για να απλώσουμε στο ψωμάκι μας και να του δώσουμε μοναδική γεύση. Απλά ανακατέψαμε σε ένα μπολάκι αγελαδινό βούτυρο με λίγη σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι και το απλώσαμε σε 4 φέτες Ψίχατοστ Καραμολέγκος. Στη συνέχεια, προσθέσαμε τα υλικά μας: μοτσαρέλα για τοστ, ζαμπόν μπούτι χοιρινό και ένα τηγανητό αβγό. Το συνοδεύσαμε με μικρή σαλάτα από μαρούλι, ντοματίνια και αγγούρι για την απαραίτητη δροσιά.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η διαδικασία σύλληψης της ιδέας και προετοιμασίας του πιάτου ήταν απίστευτα διασκεδαστική! Περιττό να πούμε ότι ίσα που προλάβαμε να τραβήξουμε δύο φωτογραφίες. Το γευστικότατο σάντουιτς εξαφανίστηκε σε χρόνο dt!

Ζήλεψες; Δήλωσε κι εσύ συμμετοχή στο 1ο online παιχνίδι μαγειρικής της Καραμολέγκος πατώντας ΕΔΩ!

Αν χρειάζεσαι λίγη παραπάνω έμπνευση, ρίξε μια ματιά στις δημιουργίες των Gabnikolaidis, της Δέσποινα Καμπούρη, του Γιάννη Τσιμιτσέλη, της Σμαράγδα Καρύδης και των The Eaters.

Δες περισσότερα στο www.breadbattles.gr και απόλαυσε παρακάτω το trailer του διαγωνισμού.

PS: Μην ξεχάσεις να κάνεις το προφίλ σου δημόσιο για να μπορεί ο Άκης να δει τη συμμετοχή σου.