Οι 10 τυχεροί του Κτήματος Semeli είναι οι εξής (τα ονόματα είναι έτσι όπως εμφανίζονται στο facebook):

Αντώνης Μπολαράκης
Maria Vartha
Γιώτα Μπαλόπιτα
Virginia Xydea
Rena Alexopoulou
Paulos Margonis
Κωνσταντίνος Παπανικολάου
Lambros Bakogiannis
Mariloy Batou
Maria Avakoumidi

Οι τυχεροί παρακαλούνται να στείλουν mail με τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, δ/νση και κινητό τηλέφωνο) στο olivemagazinegr@gmail.com ή να απαντήσουν στο μήνυμα που θα τους πάει στο fb, ώστε να τους αποσταλεί το δώρο τους. Όσο πιο άμεσα έχουμε τα στοιχεία τους τόσο πιο άμεσα θα έχουν και το δώρο τους.

Τι κερδίζουν οι νικητές
Οι νικητές κερδίζουν από 2 φιάλες κρασί Semeli, μία Semeli Mantinia 2019 και μία Semeli Nemea Reserve 2016. Πρόκειται για ένα ΠΟΠ δίδυμο, που θα ταιριάξει απόλυτα με τα πιάτα του εορταστικού σας τραπεζιού, αλλά και με όλους αυτούς που θα το απολαύσουν. Ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής της γαλοπούλας και της  γέμισής της θα επιλέξετε το κατάλληλο κρασί. Μια παραδοσιακή γαλοπούλα με γέμιση ή μία καπνιστή γαλοπούλα θα ταίριαζε αρμονικά με ένα Αγιωργίτικο περασμένο από βαρέλι, όπως είναι το Semeli Nemea Reserve 2016. Από την άλλη, μία ψητή γαλοπούλα ή κοτόπουλο με πορτοκάλι και γέμιση με μανιτάρια, σταφίδες, πορτοκάλι, μήλο και μυρωδικά ταιριάζει περισσότερο με ένα Μοσχοφίλερο, όπως το Semeli Mantinia 2019.

Δείτε παρακάτω τα χαρακτηριστικά των δύο κρασιών και προτάσεις σερβιρίσματος.

Semeli Mantinia 2019, Οίνος Λευκός Ξηρός
Μοσχοφίλερο από τη Μαντινεία
Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Μαντινεία

Παράγεται από Μοσχοφίλερο που καλλιεργείται στο Ζευγολατιό Μαντινείας σε υψόμετρο 650μ.
Ζυμώνεται αργά σε σταθερή θερμοκρασία 17-18°C.
Ζωντανό, κιτρινοπράσινο χρώμα. Φίνα αρώματα λουλουδιών με άνθη λεμονιάς, εσπεριδοειδών και ρόδων, χαρακτηριστικά της ποικιλίας Μοσχοφίλερο. Στο στόμα πλούσιο και φρουτώδες με μακρά αρωματική επίγευση.
Σερβίρεται στους 8-11°¬C.

Semeli Nemea Reserve 2016, Οίνος Ερυθρός Ξηρός
Αγιωργίτικο από τη Νεμέα
Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νεμέα

Μέτριας χρωματικής έντασης ρουμπινί με κερασί ανταύγειες. Η ένταση στη μύτη είναι τονισμένη με φρέσκα αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων του δάσους, άγρια φράουλα και cranberry, αρώματα μπαχαρικών όπως κανέλα, γαρίφαλο, νότες βιολέτας και δρυός. Στο στόμα είναι ξηρό με ισορροπημένο αλκοόλ, υψηλή οξύτητα, οι τανίνες είναι υψηλές και λείες σε υφή, το σώμα είναι μέτριο προς γεμάτο με μακρά επίγευση.
Σερβίρεται στους 15°C σε ποτήρι Bordeaux.

Λίγα λόγια για το Κτήμα Semeli
Με ιστορία να ξεκινάει 40 χρόνια πριν, το πρόσφατα ανακαινισμένο Κτήμα Semeli, που βρίσκεται μέσα στον πιο ποιοτικό αμπελώνα της Νεμέας, το Κούτσι, αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό, αλλά και σημείο αναφοράς στο χώρο του κρασιού στην Ελλάδα, τόσο για τις προηγμένες εγκαταστάσεις του, τη μοναδική εμπειρία φιλοξενίας, όσο και για την παραγωγή ποιοτικών οίνων.

info
Κτήμα SEMELI, Koύτσι Νεμέας, Νομός Κορινθίας, www.semeliestate.gr