Οι 3 νικητές του διαγωνισμού, που κερδίζουν από ένα τραπέζι για δύο άτομα στο μεζεδοπωλείο Αποστακτήριον, στη Νέα Ερυθραία, είναι οι εξής (τα ονόματα είναι έτσι όπως εμφανίστηκαν στο facebook ή με mail):

1) Orsalia Bakaouka
2) Γιάννης Πατσόπουλος
3) Πένυ Μπρη

apostaktirio-souvlaki

Για να κλείσετε τραπέζι
Δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με το μεζεδοπωλείο, να πείτε το όνομά σας και έναν μυστικό κωδικό που θα σας αποσταλεί και ότι έχετε κερδίσει ένα τραπέζι για δύο άτομα από το olivemagazine.gr. Η κράτηση μπορεί να γίνει οποιαδήποτε μέρα εκτός Σαββάτου, κατόπιν συνεννόησης.

Σημειώστε ότι στην προσφορά δεν συμπεριλαμβάνονται ποτά ή κρασί και ότι τα πιάτα, που θα σας προτείνει ο σεφ και η ομάδα του, περιλαμβάνουν ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως και γλυκό.

APOSTAKTIRIO

Λίγα λόγια για το μαγαζί
Στα μετόπισθεν της κοσμικής πιάτσας της Ν. Ερυθραίας, η πλατεία Τσακπίνη κρατά την τσαχπινιά και τη νοσταλγία της παλιάς γειτονιάς, εκείνο το ρουστίκ άρωμα των χωριών της Αττικής που πια έχουν εξελιχθεί σε αδελφάκια της Κηφισιάς. Το σιντριβάνι, η γαλήνη, το παλιό πηγάδι, οι μουριές και τα πλατάνια μπλέκουν με την πέργκολα, τις χρωματιστές ομπρέλες και τα λευκά τραπεζάκια, όλα μυρίζουν διακοπές, δύο βήματα από το σπίτι σου. Η Ζωή, άγρυπνη και πανέμορφη οικοδέσποινα, είναι μέσα σε όλα: Πάνω από τον πελάτη και τη συνταγή, πίσω από τα πιατάκια που θυμίζουν γιαγιά, τα ασυνήθιστα κεραμικά της art de la table.

Αφήνεις το πρώτο παγωμένο τσίπουρο να οργανώσει μέσα σου το ταξίδι, στεριά ή θάλασσα, ό,τι κι αν ορεχτείς θα έρθει πλούσιο και κυρίως σπιτικό: Το τραγανό φύλλο στα εξαιρετικά παστουρμαδοπιτάκια, το αρωματικό ντολμαδάκι με τα κουκουνάρια και τη γιαουρτένια σάλτσα, ο απόλυτα ισορροπημένος μαρινάτος γαύρος, σπεσιαλιτέ της Ζωής. Το τηγάνι, ελαφρύ και αλάδωτο, βγάζει θεϊκό μπακαλιαροκεφτέ και μοσχομυριστά σπιτικά κεφτεδάκια. Στο Αποστακτήριον θα απολαύσεις ακόμα βελούδινη ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά, φιλεταρισμένη ζουμερή ψητή σαρδέλα με φρέσκια ρίγανη και κρεμμυδάκι, απάκι και σταμναγκάθι σε σάλτσα από ξύγαλο, κεμπάπ με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας, καβουρμά με πλιγούρι και αυγό και στο τέλος έναν μαγικό σπιτικό κορμό!

info
Αναργύρων 2, πλατεία Τσακπίνη (28ης Οκτωβρίου), Νέα Ερυθραία, τηλ. 210 6207126.