Ένα χρόνο αφού η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας αποκάλυψε ότι το λάδι καρύδας δεν είναι όσο υγιεινό νομίζαμε, οι διαιτολόγοι συνεχίζουν αν προειδοποιούν τους καταναλωτές για τις αρνητικές επιπτώσεις της κατανάλωσής του.

Πριν μερικούς μήνες το βίντεο της καθηγήτριας του Harvard, Karen Michels, όπου αποκαλούσε το λάδι καρύδας «δηλητήριο» έγινε viral. Τώρα η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας τονίζει ότι το συγκεκριμένο έλαιο μπορεί να αυξήσει την LDL χοληστερόλη και την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων, καθώς αποτελείται κατά 80% από κορεσμένα λιπαρά. Σύμφωνα με το USA Today, το βούτυρο αποτελείται από κορεσμένα λιπαρά κατά 63%, το βοδινό κρέας κατά 50% και το χοιρινό λαρδί κατά 39%. Σοκ.

Ενώ πολλοί διαιτολόγοι υποστηρίζουν πως θα πρέπει να το αφαιρέσουμε τελείως από τη διατροφή μας, άλλοι λένε πως η κατανάλωση μιας μικρής ποσότητας (1 κουτ. γλυκού) τη μέρα δεν πρόκειται να μάς βλάψει.