Τι θα γινόταν εάν έτρωγες κάθε μέρα μεξικάνικο επί 3 μήνες; Θα έπαιρνες βάρος και θα έχανε κάθε ίχνος κοιλιακού, που πιθανόν έχεις, σωστά; Αυτό φανταζόμασταν και εμείς, μέχρι που είδαμε τις φωτογραφίες του Τάιλερ Μαρινέλλι, ο οποίος έκανε το πείραμα και όχι μόνο δεν πήρε κιλά, αλλά μάλιστα έχασε!

3-25-18-1523387933

Πιο συγκεκριμένα, ο 26χρονος από τη Φλόριντα μετά το πέρας των 3 μηνών, είχε χάσει 9 κιλά και είχε μειώσει το ποσοστό λίπους του από 30% σε 22%. Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του έτους, όταν αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο που έτρωγε. Επέλεξε να πειραματιστεί με τη μέθοδο intermittent fasting, που σημαίνει ότι έπρεπε να καταναλώσει όλες τις ημερήσιες θερμίδες του μέσα σε 8 ώρες και να μην φάει τίποτα για τις υπόλοιπες 16. Παράλληλα φρόντιζε να παίρνει ο οργανισμός του όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά που χρειαζόταν.

mexico (32)

Τα παραπάνω όμως δεν σήμαιναν πως ήθελε να απαρνηθεί το αγαπημένο του μεξικάνικο φαγητό. Έψαξε λοιπόν για τις πιο υγιεινές επιλογές, και αντί για πιάτα με πατατάκια, τυρί και ξινή κρέμα, που επέλεγε συνήθως, ξεκίνησε να παραγγέλνει πιο απλά πιάτα, όπως ρύζι με κοτόπουλο. «Ήξερα ότι εάν έτρωγα μόνο κοτόπουλο, ρύζι και φασόλια, θα πετύχαινα τα μακροθρεπτικά συστατικά που χρειαζόμουν και θα απολάμβανα περισσότερο τη δίαιτα ενώ παράλληλα θα έχανα βάρος», είπε σε συνέντευξή του. Το υπόλοιπο καθημερινό του διαιτολόγιο περιελάμβανε ασπράδια αβγού, μαύρα φασόλια και γιαούρτι. Παράλληλα, πρόσεχε πόσες θερμίδες κατανάλωνε. Πιο συγκεκριμένα, τις μέρες που γυμναζόταν κατανάλωνε 1.800, καθώς ήθελε να έχει ενέργεια για να σηκώνει βάρη, ενώ τις υπόλοιπες 1.200.

Παρά τα εξαιρετικά αποτελέσματα του Τάιλερ, η διαιτολόγος Σούζαν Μπέρκμαν, πιστεύει ότι δεν θα πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του. «Αυτή η δίαιτα έχει απίστευτα υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, και καθόλου φρούτα και λαχανικά», είπε στο MensHealth.com. «Δεν αποτελεί ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής και μπορεί να οδηγήσει σε μελλοντικές επιπλοκές και ελλείψεις θρεπτικών ουσιών», εξηγεί. Μπορεί η μείωση θερμίδων να βοηθήσει με το αδυνάτισμα, αλλά τόσο δραστικά μέτρα μπορούν τελικά να επιβραδύνουν τον μεταβολισμό. Αντίθετα, η διαιτολόγος προτείνει μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχη πρωτεΐνη, όπως η μεσογειακή διατροφή, για μέγιστο αδυνάτισμα.

Δείτε ακόμα:
Πώς έμεινα μισή καταναλώνοντας όλο και περισσότερο φαγητό