Ψάχνεις την επόμενη τάση στις δίαιτες και δεν διστάζεις να δοκιμάσεις ό,τι νέο προτείνουν διατροφολόγοι και celebrities, από keto και ducan μέχρι paleo. Θα εκπλαγείς όμως, όταν μάθεις ότι η καλύτερη δίαιτα του 2019, είναι το κλασικό και τόσο γνωστό σε εμάς μοντέλο της Μεσογειακής Διατροφής.

Κάθε χρόνο η US News & World Report αξιολογεί και βάζει στη σειρά τις καλύτερες δίαιτες για τη χρονιά που διανύουμε. Για το 2019 η Μεσογειακή Διατροφή ανακηρύχθηκε πρώτη.

Ένα πάνελ που αποτελούνταν από διατροφολόγους και ειδικούς επί του διαβήτη, της υγείας της καρδιάς και της απώλειας βάρους, συνεργάστηκαν προκειμένου να καθορίσουν το καλύτερο μοντέλο διατροφής. Οι ειδικοί αξιολόγησαν 41 δίαιτες, μεταξύ των οποίων και οι πιο δημοφιλείς της εποχής, όπως η keto, η Atkins και η Weight Watchers. Πρώτη ανάμεσα τους αναδείχθηκε η Μεσογειακή Διατροφή, κυρίως γιατί πρόκειται για το πιο ισορροπημένο διατροφικό μοντέλο, που δεν αποκλείει τροφές και δίνει μεγάλη γκάμα υγιεινών επιλογών. Παράλληλα ήρθε πρώτη και στις υποκατηγορίες «καλύτερη δίαιτα για την καρδιά» και «καλύτερη δίαιτα που βασίζεται στις φυτικές τροφές».

Όπως έχουν αποδείξει πολλές επιστημονικές έρευνες βέβαια, η Μεσογειακή Διατροφή δεν βοηθάει μόνο στο να έχει κάποιος σταθερό βάρος, αλλά έχει οφέλη και για την εγκεφαλική λειτουργία, ενώ μεταξύ άλλων προλαμβάνει και την κατάθλιψη.

Δες όσα πρέπει να ξέρεις για τη Μεσογειακή Διατροφή και την περίφημη πυραμίδα της ΕΔΩ.